Μήνυμα συνεργασίας από την Έλενα Κουντουρά στη Γ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου




Την αναπτυξιακή πολιτική για τον ελληνικό τουρισμό, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το βήμα της 6ης γενικής γυνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan EXPO, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού φορέων και εκπροσώπων του τουρισμού της χώρας.

Η Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στα ιστορικά ρεκόρ αφίξεων της τελευταίας διετίας, που ήταν, όπως είπε, αποτέλεσμα της εθνικής τουριστικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας, για τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και της στενής συνεργασίας με τις Περιφέρειες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα.

Το 2017 έχει ξεκινήσει με μια θετική δυναμική, που καταγράφεται, όπως τόνισε η υπουργός στη διψήφια αύξηση των μέχρι στιγμής κρατήσεων από τις κύριες αγορές εισερχόμενου τουρισμού και στην ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από το εξωτερικό, προς δημοφιλείς και νέους τουριστικούς προορισμούς. Το υπουργείο ήδη έχει προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους ξένους tour operators, που διακινούν σημαντικό μερίδιο του τουρισμού, για την περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα το 2017.

Μίλησε εκτενώς για το έργο του υπουργείου στην κατεύθυνση ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, καθώς και για την έντονη επενδυτική κινητικότητα που καταγράφεται την τελευταία διετία στην ελληνική τουριστική αγορά.

Το υπουργείο έχει ως προτεραιότητα τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας των τουριστικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού κλάδου, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κάλεσε το σύνολο του τουριστικού κόσμου και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά στην εθνική προσπάθεια και τον κοινό στόχο για την συνεχή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της χώρας.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: