Καταλογίζουν στην κυβέρνηση συκοφαντίες και λαθροχειρίες: Τα δάνεια της “Αυγής”




«Λαθροχειρίες, μίσος, συκοφαντία και έλλειψη του παραμικρού νομικού ή πολιτικού φραγμού», καταλόγισε στην κυβερνητική πλειοψηφία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Ο κ. Λοβέρδος, μίλησε για αόρατο χέρι που αφαίρεσε από το τελικό πόρισμα συγκεκριμένες αναφορές που αρχικά μιλούσαν για κακουργηματική ενέργεια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και για «εν ψυχρώ λαθροχειρίες» που έγιναν και αλλοίωσαν την κατάθεση στην Εξεταστική, του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σαλαγιάννη.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «οργανωτές ταγμάτων μπούλινγκ» κατά του κόμματός του και πρόσθεσε ότι «η λαϊκή κυριαρχία θα σας πάει εκεί που θα σας πάει και τότε θα δούμε πως θα πληρώσετε τα δικά σας δάνεια».

Ακόμα, απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας περί αποκάλυψης τριγώνου διαπλοκής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ΜΜΕ και τράπεζες, αντέτεινε ότι, «αυτό κατέρρευσε με πρώτους μάρτυρες εσάς τους ίδιους που είπατε στο πόρισμα ότι δεν υπάρχει διαπιστωμένη ποινική ευθύνη υπουργού».

«Τέλος πια οι αλχημείες….συμπτώματα διαπλοκής υπήρξαν πολλά. Δεν έχετε όμως την έξωθεν καλή μαρτυρία…δεν δεχτήκατε να έρθουν μάρτυρες που αφορούσαν την κυβέρνησή σας…χάσατε κάθε τεκμήριο αμεροληψίας. Μπήκατε στην Εξεταστική με αλαλαγμούς και βγήκατε με αυτά που είπαν οι μάρτυρες για εσάς. Εσείς το 2010 ζητήσατε δανειοδότηση με πολιτικούς όρους. Δεν μπορείτε να μας σηκώνετε το δάχτυλο», αντέτεινε ο κ. Λοβέρδος.

«Μόνο για ένα όνομα προέκυψαν ευθύνες. Για τον Αλέξη Τσίπρα», είπε ο Μάκης Βορίδης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ…πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι», ανέφερε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια ο Μάκης Βορίδης, που είπε ότι για το περίφημο τρίγωνο της διαπλοκής, ουδένα όνομα προέκυψε για πολιτική παρέμβαση στη λήψη δανείου. «Μόνο ένα όνομα υπάρχει. Θα έρθει σε λίγο να καθίσει εδώ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτός είναι ο οποίος εζήτησε παρανόμως να λάβει δάνειο για τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το ζήτησε εγγράφως», είπε ο Μάκης Βορίδης και τόνισε: «Εν τη αφελεία του, εγγράφως παρακινούσε σε παράβαση. Δηλαδή, για την ηθική αυτουργία, ούτε θα κουραστεί κανείς να την αποδείξει. Πάει τρένο»!

Ο Μάκης Βορίδης προκάλεσε τον κ. Φάμελλο να απαντήσει «αν θα πρέπει και η ΝΔ να κάνει για τα δάνεια της ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως καθολικός διάδοχος της ελληνικής Αριστεράς πέτυχε και κούρεψε το δάνειο κατά 60%».

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για την off shore που συμμετέχει στην «Αυγή», διότι «υπάρχει ψηφισμένη διάταξη, σύμφωνα με την οποία αποτελεί παράνομη πράξη η συμμετοχή βουλευτή σε off shore».

«Γιατί έχετε εσείς off shore ρε παιδιά στην Αυγή; Ποιος είναι ο ανθρωπάκος που είναι από πίσω; Αυτός ο ιδιοκτήτης αυτής της ρημάδας της off shore ποιος είναι; Και έρχεται ο υπεύθυνος της Αυγής και λέει δεν γνωρίζει; Τι δεν γνωρίζει; Και άμα αυτός είναι βαρώνος ναρκωτικών και σας έχει βάλει λεφτά στο μετοχικό, δεν σας νοιάζει;» είπε ο Μάκης Βορίδης, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «ήταν η χειραγώγηση των ΜΜΕ, που μαζί με τον κομισάριο Μουλόπουλο, την εξεταστική και την προσπάθεια του κ. Παππά, επεδίωξε τη δημιουργία ενός μηχανισμού εκφοβισμού της ελευθερίας έκφρασης γνώμης της δημοκρατίας στα ΜΜΕ».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: