Οικολόγοι: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βλέπει πρόοδο την ώρα που παγιώνεται το αδιέξοδο




Πρόοδο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης.

Πάλι η ίδια ιστορία από την αρχή. Κατά την άποψη μας το κεφάλαιο της διακυβέρνησης όπου οι Τουρκοκύπριοι αναζητούν διεθνή αναγνώριση και αποτελεσματικό έλεγχο της διοίκησης του νησιού, δεν προσφέρεται για περαιτέρω πρόοδο. Ούτε υπάρχουν ουσιαστικά περιθώρια προόδου στο συγκεκριμένο θέμα αφού στα περισσότερα ζητήματα υπάρχει προ πολλού σύγκλιση υπέρ των Τούρκων.

Το ζητούμενο είναι να έχουμε συζήτηση των ουσιαστικών θεμάτων της οικονομίας , του περιουσιακού, του εδαφικού, εκεί που οι Τούρκοι παραμένουν αμετάπειστοι.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αν και παραδέχτηκε για μία ακόμη φορά ότι έχουν πολλά να γίνουν για να υπάρχουν σημαντικές συγκλίσεις επιμένει να θέλει να οριοθετήσει τη νέα διάσκεψη της Γενεύης χωρίς ουσιαστική πρόοδο που θα τη δικαιολογεί.

Σε ότι αφορά τη διασταυρωμένη συζήτηση στα διάφορα κεφάλαια, που ανέφερε ότι θα ακολουθήσει δεν είναι τίποτα άλλο από το ανατολίτικο παζάρι που ήθελαν οι Τουρκοκύπριοι και η διαδικασία “πάρε δώσε”, που έπρεπε να αποφευχθεί.

Μετά από όλα αυτά ποια είναι άραγε η νέα στρατηγική που θέλει να συζητήσουμε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης;

Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να παίξουμε στο θέατρο των προεκλογικών σκοπιμοτήτων του προέδρου Αναστασιάδη, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 09/02/2017 18:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: