Η κυπριακή ΑΟΖ αλλά και η ευρύτερη περιοχή θα συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν, δήλωσε ο Λακκοτρύπης




Η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων του νησιού, επισήμανε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης μιλώντας σήμερα στο Athens Energy Forum.

Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο να μεταφερθούν με αγωγό μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη οι ενεργειακοί πόροι της περιοχής τόνισε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπογραφεί σχετική συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί γιατί θα σημάνει αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Άγκυρα.

Οι άλλες εναλλακτικές που εξετάζονται είναι η κατασκευή αγωγού προς Αίγυπτο όπου υπάρχει ήδη μονάδα υγροποίησης φυσικού αερίου, η κατασκευή μονάδας ΥΦΑ στην Κύπρο και ο αγωγός East Med (Ισραήλ- Κύπρος- Ελλάδα) που έχει ενταχθεί στα έργα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Λακκοτρύπης σημείωσε ότι μέχρι στιγμής στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν ανακαλυφθεί 2000 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και εκτίμησε ότι η κυπριακή ΑΟΖ αλλά και η ευρύτερη περιοχή θα συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν.

Τέλος σε σχέση με το επιχειρηματικό περιβάλλον τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία για τις επενδύσεις να είναι προβλέψιμο το ρυθμιστικό και θεσμικό πλαίσιο.

01/02/2017 15:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: