Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Θέματα που αφορούν το Κυπριακό υπό το φως και της σημερινής συνάντησης του ΠτΔ με τον Τ/κ ηγέτη αλλά και του αιτήματος της Άγκυρας για τις 4 ελευθερίες, η ένταση στο Αιγαίο, οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις για το ΓεΣΥ, θέματα που αφορούν τις τ/κ περιουσίες και τα νέα δεδομένα στο λιμάνι Λεμεσού, προβάλλονται μεταξύ άλλων στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Μέτρα Χάσικου για να τερματιστεί το μεγάλο φαγοπότι στις τ/κ περιουσίες” και αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως στάλθηκαν επιστολές σε 1,200 κατόχους τ/κ κατοικιών για αύξηση του εξευτελιστικού ενοικίου των 5 και 30 ευρώ. Αλλού αναφέρει πως συναντώνται σήμερα Αναστασιάδης και Ακιντζί με στόχο να αναζωπυρώσουν τις συνομιλίες ενώ γίνεται ξεκάθαρο από τον ΠτΔ πως δεν γίνεται αποδεκτό το αίτημα για τις 4 ελευθερίες. Η “Α” σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι είμαστε σε έξαρση της γρίπης και ότι ένας ηλικιωμένος απεβίωσε λόγω επιπλοκών.

“Ανεβάζει τόνους στο Αιγαίο η Τουρκία” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της “Σημερινής” που γράφει ότι η Αγκυρα συντηρεί την ένταση από αέρος και ότι τα ελληνοτουρκικά μπαίνουν σφήνα στο Κυπριακό. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει την κατάσταση στα νοσοκομεία και γράφει πως στο Νοσοκομείο Πάφου μεγαλώνουν οι λίστες αναμονής. Η “Σ” αλλού αναφέρει ότι αποφασίστηκε η πραγματοποίηση τριμερούς Λευκωσίας – Αθήνας – Ισραήλ για θέματα διασποράς στα Ιεροσόλυμα.

Υπό τον τίτλο “Κτυπάμε την πόρτα της Ε.Ε” στεγάζει το κύριό του θέμα ο “Φιλελεύθερος” που γράφει πως η Λευκωσία ζητεί βοήθεια για να ‘σκοτώσει’ την τουρκική αξίωση για τις τέσσερις ελευθερίες. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι τράπεζες είναι φορτωμένες με ακριβά ακίνητα, μεταξύ αυτών και η υπεραγορά Ορφανίδη αξίας 34 εκ. Αλλού ο “Φ” αναφέρει πως ο Γενικός Ελεγκτής παρεμβαίνει με αφορμή την απόφαση του Προεδρικού για χρηματοδότηση ενός ξένου καναλιού και τριών μικρών παγκύπριας εμβέλειας.

Η “Χαραυγή” με τίτλο στο κύριό της θέμα “Τρικυμία έφεραν οι ιδιώτες στο λιμάνι” γράφει για άναρχη κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού με αυξημένα τέλη και ταρίφες και περίπλοκες διαδικασίες μετά την ανάληψή του από τους ιδιώτες. Αλλού αναφέρει ότι επιδεινώνεται η κατάσταση της υποστελέχωσης στα νοσοκομεία και ότι οι αντοχές των γιατρών εξαντλήθηκαν. Επίσης η “Χ” σε άλλο θέμα αναφέρει πως οι δύο ηγέτες συμφωνούν σήμερα τα επόμενα βήματά τους.

“Εϊντε: Κρίσιμη η συνάντηση των ηγετών” είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στις δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ για τη σημερινή συνάντηση των ηγετών στην οποία αναμένεται να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Αλλού γράφει ότι η κατάσταση στο λιμάνι της Λεμεσού μετά την ανάληψη από τους ιδιώτες είναι ‘χαοτική’. Επίσης προβάλει την βράβευση πολιτών από την Αστυνομία.

Η εβδομαδιαία “Οικονομική Καθημερινή” γράφει στο κύριό της θέμα με τίτλο “Ευρω-φορολογική απειλή για τις κυπριακές εταιρείες” ότι οδηγία της ΕΕ για ενιαία φορολογική πολιτική προκαλεί πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα προβάλλει το θέμα του τουρισμού και γράφει για προσέλκυση Κινέζων παραθεριστών. Επίσης αναφορά γίνεται στο θέμα του ΓεΣΥ και τις αντιδράσεις.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/02/2017 07:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: