Η ΑΕΚ συνέτριψε με 6-0 τον Πλατανιά: Μαγικό το ντεμπούτο του Σέρχιο Αραούχο




Με τον Σέρχιο Αραούχο να σκοράρει δύο φορές στο ντεμπούτο του, η ΑΕΚ διέλυσε 6-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά. Οι Μπακασέτας (21′), Αραχούχο (28′, 61′), Βάργκας (68′), Κολοβέτσιος (79′) και Γαλανόπουλος (85′) πέτυχαν τα γκολ για την κάτοχο του τίτλου που είχε επικρατήσει (1-0) και στο πρώτο ματς στη Βοιωτία.

Μια πρόκριση που έχει την υπογραφή του Τάσου Μπακασέτα ο οποίος πέτυχε το γκολ της νίκης στη Λειβαδιά ενώ σήμερα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 21′.

Στα 20 λεπτά που προηγήθηκαν η υπεροχή της ΑΕΚ ήταν καταιγιστική. Με πίεση που ξεκινούσε από την περιοχή του Μοσχονά, οι γηπεδούχοι ξεκαθάρισαν από την αρχή ποιος είναι το… αφεντικό της ανμέτρησης. Δεν άφησαν τους Βοιωτούς να πάρουν ανάσα και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 18′. Κλασική κομπίνα Χιμένεθ στο κόρνερ με τον Βάργκας να βρίσκει στην κίνηση τον Ντίντακ, ο Γιόχανσον να πλασάρει αλλά ο Μάγκας να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με αριστερό σουτ-σήμα κατατεθέν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η προσοχή ήταν στραμμένη στον Σέρχιο Αραούχο, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός είναι παίκτης που δίνει τη μπάλα με τη μία, κινείται με εκπληκτική άνεση στο χώρο και γενικά έκανε αισθητή την παρουσία του ενώ είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ. Μάλιστα, δεν χρειάστηκε ούτε μισή ώρα “καριέρας” στην ΑΕΚ για να “ματώσει” τα δίχτυα! Στο 28? από φάουλ του Βάργκας, ο “Τσίνο” με κεφαλιά έγραψε το 2-0 και άρχισαν τα πρώτα αποθεωτικά συνθήματα από τους 2-3 χιλιάδες βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Οι αμφιβολίες περί της ομάδας που θα περνούσε στους “8” είχαν διαλυθεί. Ο Λεβαδειακός είχε παραιτηθεί κι η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία για περισσότερα γκολ. Νέα σέντρα του Βάργκας στο 61′, νέα κεφαλιά του Αραούχο, δεύτερο γκολ για τον “Τσίνο”! Και πρέπει να ψάξουμε βαθιά στα ιστορικά αρχεία της ΑΕΚ για να βρούμε τον προηγούμενο παίκτη που σκοράρει δις στην πρώτη εμφάνιση. Στο 68′ μετά από πάσα του Γιόχανσον πέτυχε το 4-0. Το πέμπτο γκολ πέτυχε στο 79′ ο αρχηγός Δημήτρης Κολοβέτσιος που με… κίνηση σέντερ φορ πέρασε τον Μοσχονά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Γαλανόπουλος στο 84′ προσπαθώντας αρχικά με φανταστικό τακουνάκι, αλλά τελικά σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια. Την πάσα έδωσε ο Βάργκας, που έκλεισε την αναμέτρηση με ένα γκολ και τρεις ασίστ! Ο Λεβαδειακός είχε δοκάρι σε απευθείαςε φάουλ του Μιλιάζες στο 88′.

Το ματς ολοκληρώθηκε και την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη η ΑΕΚ σφράγισε την πρόκριση στους προημιτελικους. Παράλληλα, πέτυχε για πρώτη φορά έξι γκολ στη φετινή σεζόν και κράτησε για τέταρτο συνεχόμενο ματς το “μηδέν”, καθόλου άσχημα για μια ομάδα που πριν από την έλευση του Χιμένεθ μετρούσε διαδοχικές “τριάρες” από τον Παναιτωλικό και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αραούχο έλαμψε, το ίδιο και ο Μπακασέτας, ενώ ο Χιμένεθ “κέρδισε” και παίκτες όπως οι Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Βάργκας που πήραν “τα πάνω τους” ενόψει της συνέχειας. Ολα αυτά σε ένα απόγευμα Τετάρτης. Καθόλου άσχημα!

Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)

Κίτρινες: Γιουσούφ, Κουλιμπαλί, Τριποτσέρης, Νιάσε

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον (69? Γαλανόπουλος), Σιμόες, Μπακασέτας, Πατίτο (60′ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (80? Γιαννούτσος)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Κουλιμπαλί (55? Νιάσε) Μάγκας (66? Μαχαίρας), Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Λόπες, Λάτσι (61? Σίλβα), Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Βασιλείου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: