Για άλλους λόγους ο Τόμσεν πήγε στο Βερολίνο: Το ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνει συνάντηση με Σόιμπλε




Στον “αέρα” άφησε να αιωρείται το ερώτημα αν έγινε τελικά η τετ-α-τετ συνάντηση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνάντηση έγινε στο Βερολίνο και σ’ αυτήν συζητήθηκε και υποτίθεται ότι συμφωνήθηκε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ο κ. Τόμσεν όντως επισκέφθηκε τη γερμανική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα όπου με μέλη της ομάδας του ασχολήθηκε με την κατάσταση της γερμανικής οικονομίας στο πλαίσιο του άρθρου 4. Πηγές του γερμανικού υπουργείου φέρονται να επιβεβαίωσαν τότε ότι ο αξιωματούχος του ΔΝΤ συναντήθηκε με τον κ. Σόιμπλε, με τον οποίο υποτίθεται ότι συζήτησε το θέμα του χρέους και άλλα ζητήματα.

Ο κ. Ράις δεν επιβεβαίωσε τη συνάντηση και είπε ότι ο κ. Τόμσεν βρέθηκε με ανώτερους αξιωματούχους που δεν κατονόμασε, χωρίς να αναφερθεί στον κ. Σόιμπλε. Άλλες πηγές, εκτός Ταμείου, είπαν στην ιστοσελίδα μας ότι συνάντηση Τόμσεν και Σόιμπλε ΔΕΝ έγινε.

Οι πηγές αναρωτήθηκαν μάλιστα πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία ΔΝΤ-Γερμανίας στο θέμα του ελληνικού χρέους όταν οι θέσεις των δύο πλευρών είναι διαμετρικά αντίθετες.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι ο Γερμανός υπουργός δήλωσε πως άλλο είναι το κούρεμα του χρέους και άλλο η ελάφρυνση του χρέους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: