Αισιόδοξος ο Γιούνκερ, ενημέρωσε ο Τσίπρας του συντρόφους του στο Π.Γ. του ΣΥΥΡΙΖΑ




Αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως σημείωσε χθες το βράδυ ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Εν τω μεταξύ, οι βασικές πολιτικές αρχές της προχθεσινής συμφωνίας απασχόλησαν την 4ωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος να ενημερώνει τα μέλη της Π.Γ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη της Π.Γ. απασχόλησαν επίσης τα αντισταθμιστικά μέτρα, πώς ειδικότερα, αυτά θα ισοφαρίζουν τις επιβαρύνσεις. Η συζήτηση θα συνεχιστεί.

Νίκος Παπαδημητρίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece

Τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup “αποτελούν ένα νέο γύρο σφαγής” για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, εκτιμά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι, «αυτά που συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα στο πλαίσιο του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη αποτελούν ένα νέο γύρο σφαγής για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, με μόνους κερδισμένους τους δανειστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου».

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, προσθέτει, να εμφανίσει τα νέα μέτρα ως «επιτυχία», με την πλήρη πολιτική στήριξη των δανειστών – ληστών, αποτελεί μία ακόμα τεράστια απάτη, στην ατέλειωτη σειρά της απάτης και του ψέματος, που μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «η κυβερνητική προπαγάνδα για τα «ισοδύναμα» και το «δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα», αποτελεί μνημείο χυδαιότητας και κοροϊδίας!». Σημειώνει επίσης ότι, οι «βαθιές μεταρρυθμίσεις» σε ασφαλιστικό, αγορά εργασίας και φορολογικό, που συνομολόγησε η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν. «Μεταρρυθμίσεις» για τους δανειστές και τον ΣΕΒ, είναι το ξεπούλημα και η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, το μόνιμο τσάκισμα των συντάξεων, η περιστολή της Δημοκρατίας, με πρώτο θέμα τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, οι ομαδικές απολύσεις, η μονιμοποίηση της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, η φοροαπαλλαγή στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτά έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγώνα για «να ανατρέψουμε την μνημονιακή κόλαση, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, τις μνημονιακές κυβερνήσεις και όλο το αστικό μνημονιακό μπλοκ που τις επιβάλλουν κα τις εφαρμόζουν».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: