Επιμένει σε όλα η τουρκική πλευρά: Θέλει “ασφάλεια” και εκ περιτροπής προεδρία




Μια από τις θεμελιώδεις αρχές της λύσης είναι η πολιτική ισότητα, μαζί με την ασφάλεια και την ελευθερία των Τουρκοκυπρίων, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο Μπουρτζιού ανέφερε ότι τα απαραίτητα στοιχεία της πολιτικής ισότητας των Τ/κ, που δεν είναι υπό αμφισβήτηση, είναι η αποτελεσματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και η εκ περιτροπής προεδρία, προσθέτοντας ότι η ε/κ κοινότητα πρέπει τώρα να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει τις πραγματικότητες σχετικά με αυτά τα θέματα, κατά την έκφρασή του.

“Παρατηρούν με λύπη”, όπως είπε, “την συνέχιση μιας συμπεριφοράς που δεν ανοίξει το δρόμο για την προετοιμασία της ε/κ κοινότητας για λύση ομοσπονδίας, όπου οι Τ/κ θα έχουν πολιτική ισότητα και αποτελεσματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. “Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες μιας ομοσπονδιακής λύσης με βάση την ισότητα των δύο συνιστώσων πολιτειών”.

Ο Μπουρτζιού είπε ότι ο κ. Ακιντζί ανέφερε σαφώς ότι δεν θα υπογράψει ούτε και θα θέσει σε δημοψηφίσματα μια συμφωνία που δεν περιλαμβάνει αυτά τα στοιχεία. “Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι ποτέ δεν θα υπογράψουμε ένα έγγραφο που δεν θα περιλαμβάνει την πολιτική ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλεια των Τ/κ”, σημείωσε.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/02/2017 13:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: