Ένα νέο μυθιστόρημα-ποταμός από τον Χαρούκι Μουρακάμι: Μυστικό το περιεχόμενο




Στη 00.01′ ώρα Ιαπωνίας της 24ης Φεβρουαρίου κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα ποταμός του Χαρούκι Μουρακάμι, μιας μορφής της σύγχρονης γιαπωνέζικης λογοτεχνίας, του οποίου το περιεχόμενο παραμένει μυστικό. Μόνο ο τίτλος είναι γνωστός και σημαίνει: “Ο φόνος του διοικητή των ιπποτών”.

“Είναι ένα μυθιστόρημα μεγαλύτερο από το ‘Ο Κάφκα στην ακτή’, και μικρότερο από το ‘1Q84’, μια πολύ παράξενη ιστορία”, αρκέστηκε να δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ο Μουρακάμι κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείου Χανς Κρίστιαν ‘Αντερσεν στη Δανία.

“Ο συγγραφέας μας κάνει γνωστό ότι θέλει οι αναγνώστες να το ανακαλύψουν χωρίς να ξέρουν τίποτε και γι’ αυτό δεν θα πούμε τίποτε πριν από την κυκλοφορία του. Ελάχιστοι άνθρωποι είχαν πρόσβαση στο δίτομο βιβλίο”, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος των εκδόσεων Shinchosha.

“Θα μου άρεσε ο Μουρακάμι να εκφράζει με λογοτεχνικό τρόπο τα προβλήματα, τη συγκίνηση, την οργή του κόσμου και με την πένα του να επαναλαμβάνει τη σημασία της ειρήνης”, δήλωσε ο δοκιμιογράφος και διευθυντής βιβλιοπωλείου Κούνιο Νακαμούρα, μέγας γνώστης του πότε πραγματικού και πότε φανταστικού έργου του Μουρακάμι.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: