Καταθέστε πρόταση μομφής, λέει σε Μητσοτάκη ο Τσίπρας: Ελιγμός για ενίσχυση συνοχής της ΚΟ του;




Μια προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρία της Βουλής των Ελλήνων με επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όλο και αυξανόμενα τον τελευταίο καιρό φαινόμενα κοινωνικής παραβατικότητας, εγκληματικότητας και βίας, εξελίχθηκε σε ισχυρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ηγετών για την οικονομία, και κατέληξε με τον κ. Τσίπρα να προκαλεί, όπως είπε, τον κ. Μητσοτάκη να υποβάλει «εδώ και τώρα» πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης – κάτι που δεν έγινε τελικά.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι, «ενώ ο κόσμος ασχολείται με το πραγματικά επίκαιρο ζήτημα εν όψει της κρίσιμης αξιολόγησης» που αναμένει η κυβέρνηση από τους εταίρους στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, 20 Φεβρουαρίου, «εσείς ήρθατε εδώ για να παίξετε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, δημιουργώντας την πλαστή εντύπωση ότι τα τελευταία δύο χρόνια που κυβερνάμε εμείς υπάρχει εγκληματικότητα στην Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης, στην ανάπτυξη της ερώτησής του, είχε αναφερθεί σε μία σειρά από γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, όπως λεηλασίες καταστημάτων, κλοπές σε σπίτια, καταστροφές μέσων δημόσιας συγκοινωνίας, εκδοτηρίων και ελεγκτικών μηχανημάτων, αλλά και ξυλοδαρμό καθηγητού (Άγγελου Συρίγου) μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου διδάσκει.

«Ζούμε ένα ιδιότυπο γκέτο στο κέντρο της Αθήνας. Φέρατε την εγκληματικότητα και τη βία μέσα στην καθημερινότητά μας. Και το ότι οι ποινικοί, μαζί με τη νέα γενιά τρομοκρατών, έχουν γίνει ένα, το ξέρουν πια οι πάντες, το παραδέχεται και η αστυνομία», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι «θέμα ασφαλώς και υπάρχει, όσο και υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια», Όμως, συμπλήρωσε, δεν υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας, «και σας ερωτώ, επομένως, τί κάνατε εσείς επί των ημερών σας για αυτό, που η τωρινή κυβέρνηση τάχα σταμάτησε να κάνει;».

Στο τέλος της απάντησής του, ο Πρωθυπουργός συνέστησε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «αντί να έρθετε εδώ για δημιουργία εντυπώσεων, γιατί δεν μας λέτε τί είπατε κρυφά με τον Σόιμπλε στην πρόσφατη επίσκεψή σας στο Βερολίνο, ποια η γνώμη σας για τα θαλασσοδάνεια, και γιατί δεν καταθέτετε το πόθεν έσχες σας με τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου σας;».

Η έντονη, και με χρήση σκληρών χαρακτηρισμών, αντιπαράθεση που ακολούθησε για το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης, κατέληξε με τον Πρωθυπουργό να προκαλεί τον κ. Μητσοτάκη, «αντί να υπονομεύετε την προσπάθεια της κυβέρνησης και να περιμένετε απλώς πότε θα πέσει για να έρθετε εσείς μετά ως μεσσίας, καταθέστε εδώ και τώρα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, αν έχετε το θάρρος, και θα δείτε πόσο συμπαγείς είμαστε».

Ο αρχηγός της ΝΔ δεν απάντησε, γιατί ο κανονισμός της Βουλής δεν επιτρέπει τριτολογία σε συνεδρία επί επίκαιρης ερώτησης, και ο Πρωθυπουργός είχε κιόλας αποχωρήσει.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 17/02/2017 14:26

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: