ΕΔΕΚ: Να απομακρυνθεί ο Άιντα, απαράδεκτη η μετάβασή του στην τουρκική πρεσβεία πριν δει Κοτζιά




“Το σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» για την μετάβαση του κ. Άιντα στην Τουρκική πρεσβεία πριν από τη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, αλλά και η στάση του ως προς το θέμα των 4 βασικών ελευθεριών σε Τούρκους υπηκόους, επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά τη συνολική προκλητική συμπεριφορά του κ. Άιντα”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Είναι προφανές πως ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο λειτουργεί εκτός των όρων εντολής που έχει.

“Διερωτόμαστε ποιοί είναι οι λόγοι που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ζητήσει μέχρι στιγμής την απομάκρυνσή του. Η συνεχιζόμενη ανοχή τον καθιστά συνυπεύθυνο των ενεργειών του κ. Άιντα.

“Δεν νοείται αναβάθμιση της τελωνειακές σχέσης όσο η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει και να εποφθαλμιά ευρωπαϊκά εδάφη

“Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει από την αρχή να ξεκαθαρίσει τη θέση της και όπου υπάρχει δυνατότητα και μπορεί να θέσει βέτο για τα θέματα της αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ, να το κάνει.

“Δεν νοείται αναβάθμιση της τελωνειακές σχέσης όσο η Τουρκία εξακολουθεί να επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά κατέχοντας ευρωπαϊκά εδάφη (η περίπτωση της Κύπρου) και εποφθαλμιώντας ευρωπαϊκά εδάφη (η περίπτωση του Αιγαίου).

“Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να συνεργαστούν στενά και να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο ώστε ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του να λάβουν τα σωστά μηνύματα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/02/2017 10:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: