ΔΗΚΟ: Τραγικό σφάλμα ΠτΔ η θυσία της ουσίας Κυπριακού για να διατηρήσει «ζωντανή» την ελπίδα




“Η επιδίωξη του Προέδρου Αναστασιάδη, να διαχωρίσει τις αποφάσεις που λαμβάνει για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, από τα θέματα ουσίας του κυπριακού, αποτελεί ακόμα μια εξόφθαλμη προσπάθεια παραπλάνησης του λαού”, αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

“Είναι «αποφάσεις που λαμβάνονται προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα και ο διάλογος», όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε:

• Η ικανοποίηση όλων των τουρκικών αξιώσεων για τη διαδικασία, με χειρότερη την ικανοποίηση της πάγιας τουρκικής αξίωσης για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης, με απούσα την Κυπριακή Δημοκρατία και μάλιστα σε τρεις περιπτώσεις;
• Η αποδοχή της σύγκλησης πενταμερούς διάσκεψης για την Ασφάλεια, χωρίς να εκπληρωθεί ούτε μια από τις προϋποθέσεις, που διαχρονικά έθετε η πλευρά μας και με σοβαρά θέματα να παραμένουν σε εκκρεμότητα;
• Η αποδοχή της παραμονής όλων των εποίκων στην Κύπρο, μετά τα λύση;

“Εάν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιστεύει πως θυσιάζοντας την ουσία του κυπριακού, διατηρεί την ελπίδα δήθεν «ζωντανή», τότε διαπράττει τραγικό σφάλμα.

“Με την πολιτική Αναστασιάδη, η Τουρκία αποθρασύνεται, συνεχίζει να εκβιάζει, για να επιτρέπει συνέχιση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και αξιώνει όλο και περισσότερα, βλέποντας ότι η πλευρά μας υποχωρεί συνεχώς.

“Η στρατηγική του κ. Αναστασιάδη έχει αποτύχει. Το Δημοκρατικό Κόμμα προτείνει τη χάραξη μιας νέας συλλογικής στρατηγικής, η οποία θα σταματήσει τον κατήφορο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: