ΔΗΚΟ: Αφορμή για διακοπή διαπραγματεύσεων από τους Τούρκους τα περί “ένωσης”




“Οργή συνεχίζει να προκαλεί η τουρκική πλευρά, με την αξίωση της να αλλάξει η απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950, για να επιστρέψει ο κατοχικός ηγέτης στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

“Μετά τις ούτω καλούμενες «τέσσερεις ελευθερίες των Τούρκων πολιτών», βρήκαν τώρα πρόφαση, για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, την απόφαση της Βουλής για τη συζήτηση στη τάξη του ενωτικού δημοψηφίσματος.

“Οι απαράδεκτες αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς, στόχο έχουν να εξευτελίσουν τον κυπριακό ελληνισμό, αναγκάζοντας μας να συμμορφωθούμε με τις παράλογες αξιώσεις τους, κάτω από την απειλή ότι θα οδηγήσουν τη διαδικασία σε ναυάγιο.

“Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των τούρκικων εκβιασμών.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι συνεχείς υποχωρήσεις της πλευράς μας έχουν αποθρασύνει την τουρκική πλευρά.

“Αν υποκύψουμε στον εκβιασμό για το ενωτικό δημοψήφισμα, θ’ ακολουθήσει ο εκβιασμός για τις «τέσσερεις ελευθερίες». Που θα σταματήσουμε;

“Γι‘ αυτό το λόγο καλούμε τον ΔΗΣΥ ν’ αποσύρει την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει και με την οποία ουσιαστικά επιδιώκει ν’ αλλάξει την απόφαση της Βουλής και να ικανοποιήσει τις τούρκικους όρους.

“Η αντίσταση στους τουρκικούς εκβιασμούς θα διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα στείλει μήνυμα στην τουρκική πλευρά, ότι δεν θα της επιτραπεί να παίζει παιγνίδια με τη διαπραγματευτική διαδικασία”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/02/2017 14:16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: