Διαφωνεί με εκτιμήσεις Κομισιόν για κυπριακή οικονομία ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης




Για «παραδοξότητα» στις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την Κύπρο με τις οποίες δεν συμφωνεί, μίλησε ο Κύπριος υπουργός οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι οι απόψεις περί της αναγκαιότητας λήψης μέτρων δεν γίνονται αποδεκτές ούτε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ούτε από την Ευρωομάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην έκθεση της Κομισιόν σε συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου της Βουλής. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η Κομισιόν βλέπει ότι υπάρχει υπερθέρμανση της οικονομίας και θεωρεί ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα για να αναχαιτιστεί η ανάπτυξη.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα το πράξουμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ισχύει η υπερθέρμανση για μια οικονομία που παρουσιάζει ανεργία της τάξης του 12%.

«Όχι μόνο δεν θα αναχαιτίσουμε την ανάπτυξη αλλά θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Κύπρος δεν έχει κληθεί, ούτε προγραμματίζεται να λάβει μέτρα.

Σύμφωνα με την ετήσια ανάλυση της Κομισιόν η Κύπρος παραμένει υπερχρεωμένη και οι μακροοικονομικές ανισορροπίες που αντιμετωπίζει, εξακολουθούν να υφίστανται παρά τη βελτίωση της μακροοικονομικής κατάστασης.

23/02/2017 14:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: