Δεν γνωρίζει το ΔΝΤ εάν ο Πολ Τόμσεν πήγε στο Βερολίνο για να συναντήσει τον Σόιμπλε!




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΕΝ γνωρίζει εάν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Πολ Τόμσεν συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο.

Η επίσημη απάντηση ήταν ότι δεν έχουν να κάνουν κανένα σχόλιο για το θέμα, που αποκάλυψε η ιστοσελίδα του CNN Greece. Όμως δεν αποκλείεται να είχε άλλες συναντήσεις στη γερμανική πρωτεύουσα με άλλους αξιωματούχους.

Επίσης το γραφείο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών διευκρίνισε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν ήταν προσκεκλημένος στη συνάντηση του Γερμανού ομολόγου του με τον κ. Τόμσεν. Τονίστηκε ότι δεν ήταν προσκεκλημένος στη συνάντηση αυτή και εφόσον είχε προσκληθεί δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να παρευρεθεί.

«Ποιος σας είπε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αρνήθηκε να δει Σόιμπλε και Τόμσεν. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αλήθειας σε αυτό. Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να έχει πρόσκληση. Εδώ διαβάζουμε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν σήμερα στο Βερολίνο», ανέφερε σχετικά ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το CNN Greece στο επίκεντρο της συνάντησης των Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πολ Τόμσεν βρέθηκε η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και η έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία η οποία θα παρουσιαστεί στις 6 Φεβρουαρίου στο εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Προσθέτει ότι η συνάντηση Σόιμπλε–Τόμσεν δείχνει ότι οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση λύσης που θα επιτρέψει το κλείσιμο της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατόν είναι σε πλήρη εξέλιξη. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Αθήνα ζητείται τόσο η μείωση του αφορολογήτου όσο και η εξάλειψη της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες το ΔΝΤ εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στην ευρωζώνη για να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στη μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε για τη συνάντηση αυτή:

“Το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας βρίσκεται σε καθημερινό διάλογο με το ΔΝΤ. Δεν σχολιάζουμε το περιεχόμενο συγκεκριμένων συναντήσεων”.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να σχολιάσει: «Κανένα σχόλιο», ήταν η απάντηση του για τη συνάντηση Σόιμπλε – Τόμσεν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: