Αθλιότητες Γιλντιρίμ: Για όλα φταίει η ελληνική πλευρά, η ΕΕ να εξασφαλίσει τις “4 ελευθερίες”




Οι 4 ελευθερίες που αφορούν την Τουρκία πρέπει να τεθούν υπό την εγγύηση της ΕΕ, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ενώ αναφέρθηκε και στην χθεσινή κρίση στις διαπραγματεύσεις λέγοντας ότι ενώ “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χτύπησε την πόρτα και έφυγε προφανώς επειδή εκνευρίστηκε, στη συνέχεια γύρισε και είπε πως είχε πάει για τσιγάρο”.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας είπε ότι εδώ και κάποιο διάστημα οι πλευρές συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις. “Χθες ο Αναστασιάδης προφανώς εκνευρίστηκε, χτύπησε την πόρτα και έφυγε. Λέχθηκε ότι υπήρξε κρίση αλλά μετά είπε `εγώ πήγα για τσιγάρο` και επέστρεψε. Η τ/κ πλευρά είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στη λύση. Ποτέ δεν τηρεί κάποια στάση που να οδηγεί σε διακοπή της λύσης.

Η λύση πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλιστεί. Το αντίτιμο της μη λύσης το πληρώνει η τ/κ πλευρά. Δυστυχώς η ε/κ πλευρά παρά τις προειδοποιήσεις μας το 2004 έγινε πλήρως μέλος της ΕΕ με τρόπον που να εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί. Εκείνη τη μέρα δεν πραγματοποιήθηκε η λύση που ήταν πιο εύκολη. Είμαι βέβαιος ότι η λύση που θα υπάρξει εδώ θα διασφαλίσει την ασφάλεια στο νησί.

Θα διασφαλίσει την συνεχή αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας και θα φέρει το δικαίωμα σε δίκαιη και ίση διοίκηση της κάθε πλευράς. Πάνω σε αυτό αναλογεί και στη ΕΕ καθήκον. Οι 4 ελευθερίες της Τουρκίας πρέπει να τεθούν υπό την εγγύηση της ΕΕ`, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 17/02/2017 15:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: