Ανώτερη σε όλο τον αγώνα η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού




 

Την τρίτη διαδοχική νίκη της επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, πέτυχε η ΑΕΚ. Με γκολ του Άστριτ Αϊντάρεβιτς στο 34ο λεπτό, η Ενωση επικράτησε 1-0 σε αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική της Super League και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, μαζί με την Ξάνθη. Περισσότεροι από 30.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς, ενώ με 10 ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός λόγω αποβολής του Μποτία στο 75΄.

Τα διλήμματα του Μανόλο Χιμένεθ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν πολλά και ο Ισπανός δεν μπλόφαρε. Πράγματι δυσκολεύτηκε πολύ για να κατασταλάξει σ΄ένα 4-4-2 αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Γιάκομπ Γιόχανσον και τοποθετώντας τον Αϊντάρεβιτς λίγο πιο μπροστά από τον Σιμόες.
Από την άλλη πλευρά ο Πάουλο Μπέντο δεν πήρε το παραμικρό ρίσκο. Εκτός ενδεκάδας όλοι οι νεαροί, εντός οι Ιντέγε, Ελιουνούσι που προέρχονταν από τραυματισμό.

Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ έφερε το ματς εκεί που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο. Μπλόκαρε τον Φορτούνη και έκοψε κάθε τροφοδοσία προς τον Ιντέγε, στερώντας από τον Ολυμπιακό το μεγαλύτερο ποσοστό της επιθετικής του ανάπτυξης.

Στο 30΄ απο λάθος εκτίμηση της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Αραούχο βρέθηκε σε καθαρό τετ-α-τετ με τον Λεάλι και πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Τεράστια ευκαιρία για την Ενωση, που προηγήθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Μποτία προσπάθησε να διορθώσει ατομικό λάθος με σκληρό φάουλ στον Πατίτο. Ο Αστριτ Αϊντάρεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, αφού η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ντα Κόστα και κατέληξε στα δίχτυα, στο 34΄.

Στο 55΄ ο Χιμένεθ ανακάτεψε ξανά την τράπουλα. Ο τραυματισμός του Πατίτο τον έστειλε στον πάγκο και η φυσιολογική επιλογή θα ήταν ένας εκ των Χριστοδουλόπουλου, Βάργκας. Ομως, ο Ισπανός επέλεξε τον Γιόχανσον ενισχύοντας το κέντρο.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και απείλησε άμεσα στο 66΄ με εξαιρετική κίνηση του Αραούχο, που απέφυγε τον Μποτία και σούταρε με δύναμη, αλλά ο Λεάλι απέκρουσε. Ενα λεπτό αργότερα, ο Σιμόες «έκλεψε» το γκολ από τον Ελιουνούσι διώχνοντας τελευταία στιγμή τη μπάλα. Ευκαιρία μεν, χωρίς τελική προσπάθεια δε για τον Ολυμπιακό, που αρκέστηκε σε κάποια μακρινά σουτ.

Στο 75΄ αποβλήθηκε ο Μποτία για μαρκάρισμα στον Χριστοδουλόπουλο και ο Ολυμπιακός είχε πλέον να ανέβει… Γολγοθά. Η ΑΕΚ κράτησε εύκολα το υπέρ της σκορ, θα μπορούσε να το διευρύνει αν ήταν πιο προσεκτική, και παραμένει αήττητη από τη μέρα που ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Αϊντάρεβιτς, Ντίντακ, Βράνιες, Μπακασέτας, Αραούχο – Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελιουνούσι, Μάρτινς
Κόκκινη: Μποτία (75΄-δεύτερη κίτρινη)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (84΄ Βινίσιους), Μπακασέτας (66΄ Χριστοδουλόπουλος), Πατίτο (55΄ λ.τρ. Γιόχανσον), Αραούχο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (63΄ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης (77΄ Ρέτσος), Σεμπά, Ελιουνούσι (73΄ Μανθάτης), Ιντέγε.

* Περίπου πέντε λεπτά μετά την ΑΕΚ, βγήκε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός. Αυτό το γεγονός… ενέπνευσε τους οπαδούς των γηπεδούχων για το σύνθημα «Βγείτε έξω, οέ, οέ». Συνθήμα από αυτά που τόσο λείπουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς ύβρεις, χωρίς προσβολές.
* Εντονη ήταν η διαμαρτυρία του Σάββα Θεοδωρίδη κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου προς τον διαιτητή Σταύρο Μάνταλο. Ο αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων» στάθηκε ιδιαίτερα στην ευκαιρία του Αραούχο, που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.
* MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Αστριτ Αϊντάρεβιτς

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: