Άλλα είπε ο Μάλοκ, άλλα μετέδωσαν: Δεν εξέφρασε τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ




Τις απόψεις οικονομολόγων -και όχι τις θέσεις της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ- επικαλέστηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο -κατά τα φαινόμενα- υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τέντ Μάλοκ.

Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμα ανακοίνωση οτι θα αντιπροσωπεύσει την κυβέρνηση Τράμπ στην Ε.Ε., ούτε εάν η Ε.Ε. θα τον δεχθεί μετά τις αντι-ευρωπαϊκές δηλώσεις του. Υπογραμμίζεται επίσης ότι ο Πίτερ Σπίγκελ της εφημερίδας Financial Times, έγραψε στο Twitter τα εξής:

Health warning on this: only person who currently says Ted Malloch is a leading candidate for #EU ambassador is Ted Malloch. (Προειδοποίηση: Ο μόνος που λέει ότι ο Τεντ Μάλλοκ είναι ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του πρέσβη στην Ε.Ε. είναι ο Τεντ Μάλλοκ).

Είναι φανερό από αυτά που λέει, πάντως, ότι η θέση για έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη ανήκει σε οικονομολόγους, ούτε καν στον ίδιο… Πόσο μάλλον στον Λευκό Οίκο, που δεν έχει μέχρι σήμερα τοποθετηθεί για το θέμα.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν γνωρίζει τις θέσεις της κυβέρνησης Τραμπ για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν έλαβε μέρος σε συζητήσεις (εννοεί μελών της κυβέρνησης Τραμπ). Οταν διαβάζει κανείς όλο το κείμενο των δηλώσεων του είναι φανερό ότι εκφράζει απόψεις που ΔΕΝ αφορούν τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης που ασχολούνται με την οικονομία

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου και ερωτηθείς για το εάν η αμερικανική κυβέρνηση έχει μια θέση για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ο κ. Μάλοκ δήλωσε τα εξής:

«Δεν είμαι μυημένος (privy) στο θέμα αυτό. Δεν έχω συμμετάσχει σε αυτές τις συζητήσεις. Ειλικρινά δεν είμαι στη διακυβέρνηση αυτή την περίοδο», είπε για το θέμα αυτό ο Μάλοκ και προσέθεσε:

«Υπάρχει ένα ερώτημα για το εάν η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει χρηματοδότηση (bailout) και ποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση αυτή και γιατί η Ελλάδα συνεχίζει στην ίδια τελματωμένη κατάσταση που έχει βρεθεί τα τελευταία έτη».

Σε ερώτημα για το εάν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ΕΕ ο ίδιος επικαλέστηκε απόψεις οικονομολόγων και απάντησε ως εξής:

«Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική των οικονομολόγων υπάρχει λόγος η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ».

Το βίντεο με όλες τις δηλώσεις του κ. Μάλοκ ΕΔΩ στο λεπτό 09:00:

ΕΔΩ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOOMBERG:
https://www.bloomberg.com/news/videos/2017-02-03/malloch-eu-ambitions-have-overstepped-capabilities

ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: