Άναψαν τα αίματα στο τουρκικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που προωθεί ο πρόεδρος Ερντογάν . EPA/STR

Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια στην τουρκική βουλή για…τον θρόνο του σουλτάνου Ερντογάν

Τούρκοι βουλευτές ήρθαν στα χέρια, καθώς “άναψαν τα αίματα” στο τουρκικό Κοινοβούλιο στη διάρκεια της νύχτας και στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, προκειμένου να ενισχυθούν οι εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βουλευτές από το κυβερνών κόμμα (AK Party) και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) πιάστηκαν στα χέρια σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον γύρω από το κεντρικό βήμα του Κοινοβουλίου.

Το AKP έχοντας την υποστήριξη του εθνικιστικού κόμματος (MHP) προωθεί την υιοθέτηση των σχετικών τροποποιήσεων του συντάγματος, οι οποίες σύμφωνα με τον Ερντογάν θα ενισχύουν την άσκηση της εξουσίας, αποτρέποντας την προσφυγή σε εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Τόσο το αντιπολιτευτικό κόμμα CHP, όσο και το φιλοκουρδικό (HDP) φοβούνται ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα κλιμακώσουν τον αυταρχισμό άσκησης της προεδρικής εξουσίας.

12/01/2017 08:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Άγκυρα

Be the first to comment on "Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια στην τουρκική βουλή για…τον θρόνο του σουλτάνου Ερντογάν"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*