Θρίαμβος της Μαρίας Σάκκαρη στο Australian Open: Νίκησε την Γαλλίδα Κορνέ




Τα κατάφερε πάλι η Μαρία Σάκκαρη στο Australian Open, καθώς νίκησε και στο 2ο γύρο την Γαλλίδα, Αλίζ Κορνέ, No. 28 στο ταμπλό και Νο. 43 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 4-6 και 6-1 και για πρώτη φορά στην καριέρα της θα είναι στον 3ο γύρο του φημισμένου τουρνουά της Μελβούρνης.

Η 21χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 94 στον κόσμο, η οποία πέρσι είχε προκριθεί στον 2ο γύρο του τουρνουά, πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην (έως τώρα) καριέρα της και θα συνεχίσει την πορεία της στη διοργάνωση της Αυστραλίας.

Έχοντας στο πλευρό της δεκάδες Έλληνες της Μελβούρνης, η Σάκκαρη επικράτησε της αντιπάλου της σε 2 ώρες και 40 λεπτά, για να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των «32» του Australian Open. Εκεί δεν θα βρει μπροστά της την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, αλλά την 34χρονη Κροάτισα, Μιργιάνα Μπαρόνι (Νο 79 στον κόσμο), που σημείωσε την έκπληξη της ημέρας στο γυναικείο ταμπλό, αποκλείοντας την πρωταθλήτρια από την Πολωνία, Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη.

Λίγα λεπτά μετά τον ελληνικό θρίαμβο της Σάκκαρη, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος σε μια πολύ συγκινητική στιγμή ενώ η Σάκκαρη μοίρασε πολλά αυτόγραφα και έβγαλε αμέτρητες φωτογραφίες με τους Έλληνες της κερκίδας. Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη ήταν πιο απειλητική και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 5-3 γκέιμ και τελικά πήρε το σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ, η Κορνέ ανέβασε την απόδοσή της και εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο προβάδισμα που πήρε με break στο 4-3, ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση. Η Γαλλίδα είχε ήδη αρχίσει να δείχνει σημάδια κούρασης και νευρικότητας κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, παρά το «break» της αντιπάλου της στο εναρκτήριο γκέιμ του καθοριστικού σετ, πήρε τα επόμενα έξι γκέιμ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη σπουδαία νίκη της.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 12,5 χρόνια που Ελληνίδα τενίστρια προκρίνεται στον τρίτο γύρο Grand Slam! Η Λένα Δανιηλίδου το είχε πετύχει αυτό τρεις φορές, το 2002 στο Γουίμπλεντον, το 2003 στο Αυστραλιανό όπεν και το 2004 στο Aμερικανικό όπεν. Ποτέ όμως μια Ελληνίδα τενίστρια δεν έχει φτάσει στους «16» ενός Grand Slam, που σημαίνει πως η Σάκκαρη θα γίνει η πρώτη, αν νικήσει την Μπαρόνι.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: