“Τα ρίχνει” στην Μέρκελ ο Τραμπ για το προσφυγικό: Παρωχημένος οργανισμός το ΝΑΤΟ, λέει




Ο εν αναμονή πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην εφημερίδα Times του Λονδίνου ότι η καγκελάριος της Γερμανίας έκανε “καταστροφικό λάθος με τη μεταναστευτική πολιτική που επέτρεψε σε ένα εκατομμύριο μετανάστες να μπουν στη χώρα της.

“Νομίζω ότι έκανε ένα πολύ καταστροφικό λάθος, δηλαδή που δέχτηκε όλους αυτούς τους παράνομους”, γράφει η εφημερίδα στο λογαριασμό της στο Twitter αναφέροντας ότι είναι δήλωση του Τραμπ από συνέντευξη που έδωσε.

Παρωχημένος οργανισμός το ΝΑΤΟ αλλά παραμένει “πολύ σημαντικός για μένα”, δηλώνει ο Ντ. Τραμπ

Το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο γιατί δεν έχει βοήθησε εναντίον της τρομοκρατίας, αλλά ο στρατιωτικός οργανισμός παραμένει πολύ σημαντικός για αυτόν, δήλωσε ο εν αναμονή πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα The Times του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τους Τάιμς, ο Τραμπ είπε στην εφημερίδα, “Μου άσκησαν τόση κριτική όταν είπα ότι το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο. Είναι παρωχημένο γιατί δεν αντιμετώπισε την τρομοκρατία. Μου άσκησαν πολύ έντονη κριτική για δύο μέρες. Και μετά άρχισαν να λένε ότι ο Τραμπ έχει δίκιο”.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι πολλά μέλη του ΝΑΤΟ δεν πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί για την παροχή προστασίας από την Αμερική.

“Πολλές από αυτές τις χώρες δεν πληρώνουν όσα πρέπει να πληρώνουν, το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο για τις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε. “Έχοντας κάνει αυτή την παρατήρηση, το ΝΑΤΟ είναι πολύ σημαντικό για μένα. Υπάρχουν πέντε χώρες που πληρώνουν αυτό που πρέπει να πληρώσουν. Πέντε. Δεν είναι πολλές”, τόνισε.

16/01/2017 00:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, United Kingdom

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: