“Στον Προμαχώνα είτε με το καλό, είτε με το άγριο”, διαμηνύουν οι αγρότες των Σερρών




Ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμη και αιφνιδιαστικά προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνουν οι αγρότες των Σερρών, που για δεύτερη ημέρα σήμερα επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.

“Έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα”, διεμήνυσαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα.

Υπενθυμίζεται, ότι στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα απο 100 τρακτέρ, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις αγροτών στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πολλά είναι αυτά που δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο σημείο, είτε επειδή δεν έπαιρναν μπροστά λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, είτε γιατί εμποδίζεται η προσέλευσή τους από αστυνομικές δυνάμεις.

Το ιστορικό της σημερινής προσπάθειας των αγροτών

Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί, οπότε αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Σερρών, άναψαν τις μηχανές των τρακτέρ τους και κινούμενοι επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση τον Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να διακοπεί, από τις 12 το μεσημέρι και για δύο περίπου ώρες, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης.

Αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής αγροτών και κτηνοτρόφων ενημέρωσαν τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης την πρόθεσή τους να κατευθυνθούν στο τελωνείο, του ζήτησαν να επικοινωνήσει με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ενημερώσει τους αρμόδιους ότι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στα σύνορα. “θα πάμε είτε με το καλό, είτε με παρατράγουδα”, είπε χαρακτηριστικά ο αγρότης, Γιάννης Τουρτούρας.

Όταν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται να μετακινηθούν οι κλούβες της Αστυνομίας για να μπορέσουν να κινηθούν προς το μεθοριακό σταθμό τράβηκαν πίσω τα τρακτέρ τους και τα παρέταξαν στις δύο άκρες του οδοστρώματος. Σε γενική τους συνέλευση που ακολούθησε ευθύς αμέσως, αποφασίστηκε να τηρήσουν στάση αναμονής.

Τονίζεται, ότι το κόστος παραγωγής, τα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα, συμπεριλαμβάνονται στα αιτήματα των αγορτών – κτηνοτρόφων.

26/01/2017 16:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: