Στη Νέα Υόρκη αντί στην Αγκυρα θα πάει μετά την Αθήνα ο Έιντε για επαφές με γ.γ. ΟΗΕ




Στη Νέα Υόρκη αντί στην Αγκυρα, θα μεταβεί μετά τις επαφές του σήμερα στην Αθήνα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Ειντε, προκειμένου να παραστεί στις χωριστές συναντήσεις που ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκο Κοτζιά στις 5 και 6 Ιανουαρίου αντίστοιχα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Πηγή των ΗΕ ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο κ. Ειντε έχει σήμερα εποικοδομητικές συναντήσεις στην Αθήνα για προετοιμασία της Διάσκεψης της Γενεύης. Πρόσθεσε πως ο Νορβηγός διπλωμάτης θα αναχωρήσει από την ελληνική πρωτεύουσα απόψε για να μεταβεί στην έδρα του διεθνούς οργανισμού για να συμμετάσχει στις συναντήσεις του κ. Γκουτέρες με τους κυρίους Τσαβούσογλου και Κοτζιά και ως εκ τούτου δεν θα βρίσκεται αύριο στην Αγκυρα για επαφές, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ερωτηθείσα η ίδια πηγή εάν ο κ. Ειντε θα επισκεφθεί την Αγκυρα πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, ανέφερε πως εάν υπάρχει λόγος θα το πράξει για να προσθέσει, ωστόσο, πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει μέχρι στιγμής ο κ. Ειντε θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη μετά τις συναντήσεις στις οποίες θα συμμετάσχει, με προορισμό τη Γενεύη.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/01/2017 14:14

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: