Πρωτοφανής εξέλιξη: Ο Τραμπ ταυτίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες με τη ναζιστική Γερμανία!




Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, κλιμάκωσε χθες την αντιπαράθεσή του με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, κατηγορώντας τους για πρακτικές που θυμίζουν τη ναζιστική Γερμανία.

Η κλιμάκωση αυτή της έντασης καταγράφηκε ενώ απομένουν μόλις οκτώ ημέρες για την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του.

Σύμφωνα με την άποψη του Ντόναλντ Τραμπ, διαρροές που έγιναν από την κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οδήγησαν μερικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ να δημοσιοποιήσουν μη τεκμηριωμένους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους ο ίδιος έχει επιδείξει ύποπτη ή επιβλαβή για τον ίδιο συμπεριφορά στη Ρωσία.

“Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο, απαράδεκτο, για τις μυστικές υπηρεσίες να επιτρέψουν (τη διαρροή…) μιας τέτοιας πληροφορίας που αποδεικνύεται να είναι τόσο ψευδής και κατασκευασμένη. Νομίζω ότι αυτό είναι απαράδεκτο και το λέω. Είναι κάτι το οποίο θα έκανε η ναζιστική Γερμανία, όπως το έκανε,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Νέα Υόρκη.

Ο Τραμπ αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι η Ρωσία είναι πιθανό να έκανε τις προεκλογικές ηλεκτρονικές υποκλοπές κατά της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών του, το 2016. “Νομίζω ότι ήταν η Ρωσία,” είπε ο Τραμπ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κι άλλες χώρες πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ.

Τα σχόλια που έχει κάνει ο Τραμπ, αναφορικά με τη λειτουργία και το βαθμό αποτελεσματικότητας αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών όπως, η CIA, εκτιμάται ότι είναι πιθανό να κλιμακώσουν την ένταση μεταξύ της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών και του εκλεγμένου προέδρου. Ο Τραμπ (αρχικά) υποτίμησε το συμπέρασμά των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία είχε κεντρικό ρόλο στην προεκλογική υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με στόχο το Δημοκρατικό Κόμμα, προκειμένου να βοηθηθεί η προεδρική υποψηφιότητα του έναντι της Χίλαρι Κλίντον.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος που αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου χαρακτήρισε το ντοσιέ που περιέχει ισχυρισμούς για απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά του στη Ρωσία, “κατασκευασμένη και ψεύτικη είδηση”.

12/01/2017 09:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: