Όπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα: Ο γιός της πάει στη γιαγιά του




Πολεμικά τυφέκια, χειροβομβίδες και άλλος οπλισμός βρέθηκαν μεταξύ άλλων, στο σπίτι που έμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη των δύο γυναικών, βρέθηκαν:

Στο σπίτι στη περιοχή της Ηλιούπολης, όπου διέμενε η Ρούπα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο πολεμικά τυφέκια,
• δύο πιστόλια,
• τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και
• φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Κοντά στο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες.

Και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά. Τα κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι έρευνες στις παραπάνω οικίες συνεχίζονται.

ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ: Στη γιαγιά του παραδίδεται ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη με διάταξη της εισαγγελέως Ανηλίκων.

Η εισαγγελέας, αφού μελέτησε τις εκθέσεις των ειδικών, κρίνει ότι την επιμέλεια του 6χρονου πρέπει να αναλάβει μόνο η μητέρας της κρατούμενης και όχι και η αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η Εισαγγελέας Ανηλίκων κυρία Νικολού έχει στη διάθεσή της τις απαιτούμενες γνωματεύσεις των κοινωνικών λειτουργών και των γιατρών που παρακολουθούν το παιδί και ήδη συντάσσει την εισαγγελική διάταξη για την ανάθεση της επιμέλειας του 6χρονου αγοριού της Πόλας Ρούπα, που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι αρμόδιες αρχές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία κατέβαλαν από την πρώτη στιγμή κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», για το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη

«Το παιδί παραμένει στην κλινική παρακολουθούμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία», σχετικά με το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. “Η Αγία Σοφία” στις 5/1/2017 με εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.

Το παιδί είχε επισκεπτήρια από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά τα οποία αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους.

Η ιατρική φροντίδα του παιδιού είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: