Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εργασία της ομάδας των τεχνοκρατών υποστηρίζει ο ‘Αιντα




Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εργασία της ομάδας των τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων που συνήλθε στο Μοντ Πελεράν στις 18-19 Ιανουαρίου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε.

Στη δήλωσή του ο κ. `Ειντε αναφέρει πως οι συναντήσεις στο Μοντ Πελεράν διεξήχθησαν σε θετικό πνεύμα και πως οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες των συζητήσεών τους, καθώς οι εργασίες τις Διάσκεψης δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

`Οπως σημειώνει ο κ. `Ειντε “η Διάσκεψη για την Κύπρο πραγματοποίησε τη δεύτερη της σύνοδο στο Μοντ Πελεράν, στην Ελβετία, στις 18-19 Ιανουαρίου σε επίπεδο των τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων”.

“Η ομάδα εργασίας, που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης υψηλού επιπέδου στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία τους την εργασία της, με βάση τους όρους εντολής που της είχαν ανατεθεί από τη Διάσκεψη, και συγκεκριμένα τον προσδιορισμό συγκεκριμένων ερωτημάτων σε σχέση με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και των μέσων που χρειάζονται για αντιμετώπισή τους”, προσθέτει.

Αναφέρει πως “οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε θετικό πνεύμα”, και “οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες των συζητήσεών τους, καθώς οι εργασίες τις Διάσκεψης δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: