O Πλατανιάς «βλέπει» play off μετά τη νίκη του 2-1 επί της Κέρκυρας στην Κρήτη




Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο πριν από το ημίχρονο (39΄ Τουράμ) ο Πλατανιάς νίκησε 2-1 την Κέρκυρα στην Κρήτη και «έπιασε» τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 7η θέση μετά από 18 αγωνιστικές στη Super League. Τα γκολ της ανατροπής πέτυχαν οι Βάντερσον (48΄) και Μανούσος (84΄-πέναλτι).

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν τα ηνία του αγώνα από το πρώτο λεπτό και δημιούργησαν αρκετές φάσεις στα καρέ των Κερκυραίων, χωρίς όμως την κλασική ευκαιρία. Ενα λάθος του Μουνάφο στο 39΄ τους έφερε πίσω στο σκορ. Ο Γκόμες έκλεψε τη μπάλα, ο Σωτηρίου απέκρουσε αλλά ο Τουράμ ήταν στη σωστή θέση για να τη στείλει στα δίχτυα.

Ενα γρήγορο γκολ χρειάζονταν οι παίκτες του Παράσχου στο β΄ ημίχρονο και το βρήκαν με τον Βάντερσον. Στο 48΄ από έξοχη προσπάθεια του Γιακουμάκη ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Βραζιλιάνο αρχηγό του Πλατανιά ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στη Super League μετά από 91 συμμετοχές!

Φάση-φωτοτυπία για την Κέρκυρα στο 80΄ με τον Πριντέτα να κάνει το λάθος, τον Επστάιν να κλέβει, να περνάει τον Σωτηρίου και να πλασάρει από πολύ πλάγια. Η μπάλα… βασανιστικά χτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Σα να μην έφτανε αυτό για την Κέρκυρα, αμέσως μετά στο 83΄ ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μανούσου από τον Ντιμιτρόφσκι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Σκουλάς
Κίτρινες: Γιακουμάκης, Μουνάφο, Κάργας – Επστάιν, Γκόμες

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Μπανανά, Πριντέτα, Καρυπίδης (70΄ Κάργας), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (46΄ Μενδρινός), Σίγκνεβιτς (84΄ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Μανούσος, Γιακουμάκης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας (73΄ Ντιμιτρόφσκι), Ιωάννου, Βενέτης (86΄ Γεωργακόπουλος), Ντιόγκο, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (61΄ Νίκιτς), Γκόμες, Ζορμπας, Επστάιν, Τουράμ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: