Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 96-62 την Μπασκόνια: Έκανε το δύο στα δύο…




Με χαρακτηριστική άνεση και «όπλο» την άμυνα στο ΣΕΦ, 92-62, ο Ολυμπιακός έκανε το 2 στα 2 επί της Μπασκόνια στην πρώτη φάση της Euroleauge και έχει το πλεονέκτημα απέναντι στους Βάσκους σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο αποκλεισμός από τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να φτάσουν σε μία 4η διαδοχική νίκη στην Ευρώπη και 13η συνολικά σε 18 αγωνιστικές. Σταθερά στη δεύτερη θέση, συγκατοικώντας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα του Πειραιά έχει βάλει πλώρη για μία θέση στην πρώτη προνομιούχο τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η πολυφωνία στην επίθεση (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου με 12 πόντους) και ο αργός ρυθμό που αποδιοργάνωσε τους Βάσκους είχε ως αποτέλεσμα να έχουν σημειώσει μόλις 43 πόντους οι Ισπανοί στο 30΄. Το +35, 76-41, λίγο πριν ολοκληρωθεί η 3η περίοδος ήταν η μεγαλύτερη διαφορά σε έναν αγώνα που ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο για 40 λεπτά. Σέιν Λάρκι (12π.) και Ανταμ Χανγκά (11π.) ήταν οι κορυφαίοι της κατώτερης των προσδοκιών Μπασκόνια.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 50-28, 76-43, 92-62

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Ρίζικ (Ουκρανία), Σέμες (Ισραήλ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 11, Μπιρτς 9, Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 12 (2), Μιλουτίνοφ 3, Αγραβαάνης 2, Ουότερς 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 12 (2), Μάντζαρης 10 (2), Λοτζέσκι 8 (1).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Σίτο Αλόνσο): Λάρκιν 12, Μπαρνιάνι 2, Βόιτμαν 3, Χανγκά 11, Σεντεκέρσκις 3, Μπομπουά 9 (1), Μπλάζιτς 2, Ντιόπ, Τίλι 7 (1), Μπάντινγκερ 8, Λουθ 5.

Σφαιρόπουλος: «Όλοι καταλαβαίνουν τι γίνεται στην Ελλάδα»

Στον έλεγχο του αγώνα μέσα από την εξαιρετική «ερυθρόλευκη» άμυνα στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, πάντως, φρόντισε να αφήσει και αιχμές για τη διαιτησία του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι… «Όλη η Ελλάδα καταλαβαίνει τι γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα».

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για το εξαιρετικό παιχνίδι που έκαναν», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο ματς για μας. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια και απέδωσαν όσο καλύτερα μπορούσαν απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ήταν πολύ σημαντικό ότι από την αρχή ασκήσαμε πίεση με την καλή μας άμυνα και είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού. Γενικά ελέγξαμε το ματς από την άμυνά μας και κρατήσαμε την Μπασκόνια πολύ χαμηλά στο σκορ, στους 62 πόντους. Αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη, γιατί όταν παίζεις καλή άμυνα έχεις καλή κίνηση και στην επίθεση. Οι αριθμοί απόψε δείχνουν πόσο καλό επιθετικό παιχνίδι κάναμε. Όλοι οι παίκτες σκόραραν, είχαμε πέντε με διψήφιο αριθμό πόντων και κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που είχε μεγάλη παρουσία και βοήθησε την ομάδα. Όλα τα ματς στο εξής είναι πολύ σημαντικά και τους θέλουμε δίπλα μας ως το τέλος. Με την εμφάνισή μας τους ανταποδώσαμε τη βοήθεια που έδωσαν στην ομάδα».

Σε ερώτηση για τη στάση του κόσμου που γέμισε το ΣΕΦ μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας, απάντησε: «Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που αποθέωσε την ομάδα. Έχω πει ότι στις νίκες πρέπει να αποθεώνουν τους παίκτες. Το κριτήριο του κόσμου είναι αλάνθαστο. Είδε σήμερα μια ομάδα που πετούσε και νίκησε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Είχε προηγηθεί το “διπλό” επί της Μπαρτσελόνα. Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται και αλλάζουν τα δεδομένα όταν παίζουμε στην Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα καταλαβαίνει τι γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να παίζουμε πάντα έτσι».

Αλόνσο: «Ήμασταν άθλιοι»

Την έντονη απογοήτευση του από την εικόνα της ομάδας του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο τεχνικός της Μπασκόνια, Σίτο Αλόνσο, στη συνέντευξη Τύπου.
«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό», είπε αρχικά ο τεχνικός των Βάσκων και συνέχισε: «Δεν έχω να πω τίποτα για την ομάδα μου. Ήμασταν άθλιοι. Από την αρχή ήμασταν πολύ κακοί. Ο καθένας πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Αν πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε μόνο από την επίθεση, ειδικά μια ομάδα με τέτοια ποιότητα, τέτοια ιστορία και τέτοια έδρα, τότε κάτι κάνουμε λάθος. Δεν μπορώ να πιστέψω την εικόνα που είχαμε και θα πρέπει να τη διορθώσουμε άμεσα. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και έπαιξε με περισσότερη ενέργεια. Αυτό που έγινε δεν πρέπει να ξανασυμβεί».

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: