Ντεμπούτο με νίκη για τον Χιμένεθ: Η ΑΕΚ κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης




Η αλλαγή προπονητή φαίνεται ότι επέδρασε ευεργετικά για την ΑΕΚ, η οποία έχοντας τον Μανόλο Χιμένεθ για πρώτη φορά στο πάγκο της μετά την επάνοδό του στην Ένωση, επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για την 17η ημέρα της Super League. Τα τέρματα των γηπεδούχων, που έμοιαζαν να κινούνται στο γήπεδο πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερη άνεση, σημείωσαν ο Πέκχαρτ στο   24΄ και ο Μάνταλος στο 47΄.    

Η ΑΕΚ ανέβηκε στην 5η θέση με 25 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε 10ος με 19. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ είχε να κερδίσει τον Αστέρα πάνω από 5 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 19 Νοεμβρίου 2011 όταν τον νίκησε με 2-0.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο αγώνα και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με αποτέλεσμα να φθάσει πρώτη και στο γκολ. Στο 24΄ μετά από σέντρα του Ντίντακ στο κέντρο της άμυνας των Αρκάδων, ο Πέκχαρτ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Χιμένεθ συνέχισε επιθετικά κα στο 36΄ δυνατό σουτ του Γιόχανσον απέκρουσε δύσκολα ο Ντοναρούμα. ενώ στο 38΄ πλασέ του Χριστοδουλόπουλου έδιωξε σωτήρια ο Χαμντανί, ακολούθησε επίσης πλασέ του Πατίτο το οποίο όμως έφυγε άουτ. Στο 44΄σουτ του Μάνταλου απέκρουσε για μία ακόμη φορά ο Ιταλός τερματοφύλακας.

Η ΑΕΚ ευτύχησε να σημειώσει και 2ο τέρμα με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου (47΄) με ωραία προσπάθεια και σουτ του Μάνταλου από το ύψος της περιοχής στο οποίο δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Ντοναρούμα.

Στο 61΄ σουτ του Φαρίνια απέκρουσε ο Μπάρκας, σε μία από τις λίγες επικίνδυνες επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων, ενώ στο 64΄ κεφαλιά του Γιόχανσον έφυγε άουτ και στο 69΄ σε εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν  τον επιθετικό τους μονόλογο και δημιούργησαν αρκετές φάσεις, όπως στο 82΄ με σουτ του Γιόχανσοv που έδιωξε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Αστέρα αλλά χωρίς να σημειώσουν άλλο τέρμα. Η ομάδα του Ελευθερόπουλου έπαιξε από το 80΄ με δέκα παίκτς αφού τραυματίστηκε ο Γκοντό και η ομάδα του είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές.
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Κίτρινες: Πέκχαρτ / Μπέρτος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (87΄ Βάργκας), Πατίτο (65΄ Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Χαμντανί (70΄ Κώτσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46΄ Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59΄ Γκοντό).

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: