Νέα φωτογραφία του δράστη της επίθεσης στην Πόλη που παραμένει ασύλληπτος




Νέα φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα, στην οποία φαίνεται καθαρά το πρόσωπό του, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομική ασφάλεια Κωνσταντινούπολης.

Για την ταυτότητα του δράστη και την καταγωγή του ακόμη δεν έγινε καμιά επίσημη ανακοίνωση.

Νέα φωτογραφία του δράστη της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.
Νέα φωτογραφία του δράστη της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε σήμερα,για εντοπισμό του δράστη, έπειτα από πληροφορίες. Η Αστυνομία τέθηκε σε συναγερμό όταν πολίτης ειδοποίησε πως είδε τον δράστη να κατεβαίνει από πλοίο στην Γιάλοβα (έξω από την Κωνσταντινούπολη) και μετά από οτοστόπ να μπαίνει σε ιδιωτικό αυτοκίνητο με αριθμούς εγγραφής της πόλης Μπούρσα. Στην περιοχή έχει ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση. Αυξημένα μέτρα έχουν ληφθεί και στην Μπούρσα.

Στο μεταξύ έχει κινητοποιηθεί και το Κιργιστάν έπειτα από πληροφορίες ότι ο δράστης της επίθεσης έχει καταγωγή από εκεί. Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κιργιστάν ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή στον πρόξενο να ελέγξει τις σχετικές ειδήσεις που αναφέρονται στον Τύπο.

Και σήμερα, πραγματοποιούνται κηδείες των θυμάτων. Κατά την κηδεία του αστυνομικού Μπουράκ Γιλντίζ στην Μερσίνα, η μητέρα του έχασε τις αισθήσεις της, αφού φίλησε τη φωτογραφία του . Ο θείος του αφού φίλησε τη φωτογραφία του αρκετές φορές δήλωσε: “Θα σταθώ όρθιος, δεν θα κλάψω”.

Το νυχτερινό κέντρο Ρέινα από το βράδυ της επίθεσης είναι κλειστό. Από την πλευρά της θάλασσας όπως και της στεριάς έχουν τοποθετηθεί ειδικές κουρτίνες για να κρύψουν τα ίχνη της επίθεσης.

“Οι επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα”

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον της τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία, μετά την πολύνεκρη επίθεση της Κωνσταντινούπολης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους “είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται στις εξωτερικές επιχειρήσεις, αρχίζοντας από την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη” η οποία στρέφεται εναντίον των τζιχαντιστών και των Κούρδων πολιτοφυλάκων της Συρίας, είπε ο Κουρτουλμούς. Είναι σαφές, πρόσθεσε, ότι η επιχείρηση αυτή, που ξεκίνησε τον Αύγουστο, έχει ενοχλήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις και όσους κρύβονται πίσω από αυτές. “Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε τις εξωτερικές επιχειρήσεις μας με αποφασιστικότητα”, υπογράμμισε.

Οι αρχές είναι πολύ κοντά στο να ταυτοποιήσουν τον δράστη της επίθεσης, πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν προσαχθεί οκτώ ύποπτοι. “Βρέθηκαν πληροφορίες για τα αποτυπώματα και το παρουσιαστικό του τρομοκράτη”, είπε, σημειώνοντας ότι η επίθεση του Σαββάτου παρουσιάζει “σημαντικές διαφορές” από άλλες που έχουν γίνει πρόσφατα στην Τουρκία. Ο στόχος, υποστήριξε, ήταν να διχαστεί η τουρκική κοινωνία.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 02/01/2017 17:50
02/01/2017 17:59 , ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP, Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: