Εξηγήσεις για καταγγελίες Καμμένου, ζητά η Ν.Δ.: “Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο” απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ




Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, με αφορμή όσα αναφέρει σε συνέντευξή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος για “το αόρατο χέρι”, που επηρέασε το πόρισμα.

«Η ύπουλη και μεθοδευμένη παρέμβαση στο πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, που η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται από τον αντιπρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση ενός “αόρατου χεριού” στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που “αφαίρεσε και πρόσθεσε” παραγράφους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».

“Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο” για το πόρισμα της Εξεταστικής τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το σύνολο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία τώρα έχει τον λόγο. Ούτε αόρατο χέρι υπάρχει, ούτε τίποτα μπορεί να μείνει κρυφό από τη Δικαιοσύνη. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο!».

Αυτά αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου στο Πρώτο Θέμα ο οποίος τόνισε για το πόρισμα: «Και η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Η αφαίρεση τελείως  -όχι η κατάληξη της περιγραφής – αλλά η αφαίρεση. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό».

Δηλώσεις έκανε και ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής:

«Όσοι συμμετείχαν στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής γνωρίζουν ότι το τελικό εισηγητικό κείμενο της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής δόθηκε στους εισηγητές των κομμάτων τη Δευτέρα το μεσημέρι, όπως και τα κείμενα των άλλων κομμάτων. Τώρα η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει εις βάθος όσα έφερε στο φως η εξεταστική. Της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
Οι σημερινές καταγγελίες του συνεταίρου κ. Δημ. Καμμένου, για παρεμβάσεις και «αόρατα χέρια» από κέντρα εκτός της εξεταστικής επιτροπής είναι κόλαφος για την Δημοκρατία και τους θεσμούς. Τι έχει να απαντήσει το Μαξίμου και ο κ Τσίπρας;

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Συνέντευξη-βόμβα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου υπό την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση της αιφνιδιαστικής αλλαγής στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής.

Ο Δημήτρης Καμμένος, αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τηλεφωνική του συνέντευξη στο www.protothema.gr καταγγέλλει πως «ένα αόρατο χέρι» έβαζε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο κεφάλαιο του πορίσματος που αναφέρεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και επισημαίνει: «Η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό».

Και ο κ. Καμμένος ομιλεί ευθέως για την περίφημη παράγραφο που υπήρχε στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που ανέφερε ότι «σε αυτή τη βάση σήμερα, η εταιρεία που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα» και η οποία χθες, ως διά μαγείας, απαλείφθηκε από το κείμενο του πορίσματος!

Στη συνέντευξή του ο Δημήτρης Καμμένος ξεκαθαρίζει πολλές φορές και με διαφορετική φρασεολογία ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι ενήμερο εις ό,τι αφορά την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει και δεν είναι «μπαταχτσής», ακυρώνοντας την επιχειρηματολογία που προσπάθησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με… non papers και ανακοινώσεις.

«Δεν είναι τα δάνεια που έχει το Πρώτο Θέμα θαλασσοδάνεια και απλήρωτα» σημειώνει ο κ. Καμμένος. Τονίζει σε άλλο σημείο ο αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής: «Είναι ενήμερα όλα τα δάνεια του Πρώτου Θέματος, όλων των εταιρειών και εξυπηρετούνται κανονικά. Οπότε δεν τίθεται θέμα θαλασσοδανείων ή μπαταχτσήδων ή στρατηγικών κακοπληρωτών όσον αφορά στο Πρώτο Θέμα».

Η αναφορά στον Γιάννη Στουρνάρα
«Επίσης, σε ένα από τα προσχέδια του πορίσματος της πλειοψηφίας που διέρρευσε παρανόμως όπως είπατε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας υπήρχε αναφορά στον κ. Στουρνάρα. Ζητούσε μάλιστα την παραπομπή του για μια ψηφισμένη τροπολογία που αφορούσε εταιρείες πετρελαιοειδών. Τελικά, η συγκεκριμένη παράγραφος αφαιρέθηκε.

Δημήτρης Καμμένος: Παρενέβην προσωπικά και αφαιρέθηκε γιατί δεν είχε καμία σχέση και δεν ήταν κομμάτι του δικού μας πορίσματος. Επειδή συμβαίνει να έχω δει το πόρισμα της πλειοψηφίας γιατί μην ξεχνάτε ότι ως πλέον ειδικός σε αυτά τα δάνεια και σε αυτή την εξεταστική και ως αντιπρόεδρος και ως συγκυβερνών κόμμα στην πλειοψηφία έβλεπα τα πάντα. Δεν υπήρχε αυτό το κείμενο το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά κατά την διαρροή. Εκείνες τις ημέρες κατηγορήθηκα κι εγώ από κάποιους πονηρούς του πολιτικού συστήματος ότι το διέρρευσα εγώ αλλά για κακή τους τύχη δεν το είχα παραλάβει και ήμουν στο νοσοκομείο γιατί είχα ασθενήσει και δεν θα μπορούσα να το έχω διαρρεύσει. Πέραν τούτου ήταν λάθος να προστεθεί και νομίζω ότι προκάλεσε έκπληξη σε όλους και στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό αφαιρέθηκε μετά από παρέμβασή μου. Και η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Η αφαίρεση τελείως -όχι η κατάληξη της περιγραφής – αλλά η αφαίρεση. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό. Είναι αόρατο. Αν ήταν ορατό θα μπορούσαμε να το καταγγείλουμε αλλά είναι αόρατο διότι από κείμενο σε κείμενο υπήρχαν κάποιες αλλαγές. Δύο ήταν οι βασικές αλλαγές, του κ. Στουρνάρα και του Πρώτου Θέματος».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: