Μεγάλες προσδοκίες από τους Τούρκους για την συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί στις 26/1




Η Τ/κ με την Ε/κ αντιπροσωπεία συναντήθηκαν και πάλι σήμερα έπειτα από τις τεχνικές εργασίες στο Μοντ Πελεράν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, το οποίο αναφέρει ακόμη πως το τεχνικό πλαίσιο των αποτελεσμάτων της διήμερης εργασίας στο Μοντ Πελεράν έφτασε σε Αναστασιάδη και Ακιντζί που αναμένεται να έχουν χωριστές επαφές με τις αντιπροσωπείες τους μόλις επιστρέψουν στο νησί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου στη Λευκωσία.

Το πρακτορείο Ανατολού αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την προσαρμογή της ασφάλειας και των εγγυήσεων με τους όρους του 2017. Ταυτόχρονα θα συζητήσουν και τη διαπραγματευτική μέθοδο που θα εφαρμοστεί για να διασφαλιστεί πρόοδος στα άλλα εναπομείναντα θέματα των πέντε κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η τουρκική πλευρά δεν θέλει μια διαδικασία ανοιχτού τέλους και τονίζει την ανάγκη να υπάρξει ένα βασικό πλαίσιο μιας πολιτικής συμφωνίας στη διεθνή διάσκεψη.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 20/01/2017 20:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: