Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης κ. Μουσταφά Ακιντζί παρακάθησαν σε διαβουλεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη της Ελβετίας, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Με θέματα Διακυβέρνησης ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί στη Γενεύη

Με τα ζητήματα που αφορούν το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης αναμένεται να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό την Τρίτη στη Γενεύη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Κατά τη σημερινή ημέρα έχει προγραμματιστεί, επίσης, οι δυο ηγέτες να συζητήσουν θέματα ΕΕ και Οικονομίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι υπό την αιγίδα των ΗΕ συναντήσεις τους στο Παλάτι των Εθνών θα πραγματοποιηθούν από τις 0900 μέχρι τις 1300 τοπική ώρα και από τις 1800 μέχρι τις 2030.

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του σώματος που τον συνοδεύουν στη Γενεύη για την πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων των δυο πλευρών στη Γενεύη κατά την οποία έγινε συζήτηση για το Περιουσιακό, σύντομη συζήτηση για τη Διακυβέρνηση και braistorming για τα θέματα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

Σχεδόν μια ώρα διήρκεσε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη Γενεύη

Γύρω στις 2315 τοπική ώρα ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Γενεύη. Η συνεδρία διήρκεσε σχεδόν μια ώρα.

Κατά τη συνεδρία έγινε ενημέρωση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για τις χθεσινές συζητήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των υπό την αιγίδα των ΗΕ συνομιλιών για το Κυπριακό, που πραγματοποιούνται από τις 9 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου στην ελβετική πόλη.

ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης μας Μαρίας Κονιώτου – Ελβετία/ Γενεύη 10/01/2017 07:45

Be the first to comment on "Με θέματα Διακυβέρνησης ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί στη Γενεύη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*