Λιλλήκας: Αναστασιάδης και διαπραγματευτές να σκεφτούν την επόμενη ημέρα




Τους διαπραγματευτές και τον Πρόεδρο της ΚΔ Νίκος Αναστασιάδη κάλεσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας “να σκέφτονται πάντα την επόμενη μέρα”.

Ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τον ΠτΔ να σκέφτεται πάντα την επόμενη μέρα και να έχει κατά νου ότι η λύση δεν μπορεί να οδηγεί σε μια συγκεκαλυμμένη ή φανερή διχοτόμηση ή να εδράζεται στα δεδομένα που δημιούργησε η εισβολή.

Σε δηλώσεις στην Παναγιά όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για τα οναμαστήρια του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’, ο κ.Λιλλήκας είπε ότι η λύση για να έχει νόημα θα πρέπει να οδηγεί σε πραγματική απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας ανατρέποντας τα κατοχικά δεδομένα.

Διαφορετικά, είπε, θα είναι λύση χωρίς νόημα.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ακολούθως σχολίασε και την πρόταση του κόμματος του για την θεσμοθέτηση του ανακλητού.

Πρόκειται, είπε, για μια ιδέα που πρωτοπαρουσίασε στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές ενώ περιλαμβανόταν και στις δεσμεύσεις της Συμμαχίας Πολιτών στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Στόχος της θεσμοθέτησης του ανακλητού, συμπλήρωσε, είναι να δοθεί πραγματικός ρόλο και εξουσία στους πολίτες και να γίνει πράξη η συμμετοχική δημοκρατία.

Οι πολιτικοί, συμπλήρωσε, καθόλη την διάρκεια της θητείας τους θα πρέπει να είναι υπόλογοι στους πολίτες .

Με τον τρόπο αυτό, κατέληξε, εμβαθύνεται και διευρύνεται η Δημοκρατία και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τον τρόπο αυτό οι πολιτικοί καθίστανται πιο υπεύθυνοι και οι πολίτες πιο ενεργοί.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημοσύνου του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’ ο κ. Λιλλήκας ανέφερε επίσης πως τιμώντας τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του ως ιδρυτής του Κράτους αλλά και εμπνευστής του απελευθερωτικού αγώνα , θα πρέπει – όπως είπε- να θέσουμε ως στόχο όχι μόνο την άντληση διδαγμάτων αλλά και να τιμήσουμε όσους θυσίασαν την ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη Δημοκρατία.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: