Και “καυγάς” ΕΣΗΕΑ- ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια των δημοσιογράφων του “Πρώτου Θέματος”




“Με στοχοποίηση συντακτών και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, επιχειρεί τώρα να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση την δημοσιογραφική κριτική”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τις κυβερνητικές επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων του Πρώτου Θέματος.

Αναφέρει τα εξής:

“Τα διαδοχικά κρούσματα αφορούν το τελευταίο διάστημα συναδέλφους στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις αυτές και οφείλει να επισημάνει για μια ακόμη φορά ότι και σε αυτή την περίπτωση η απόπειρα χειραγώγησης δεν θα περάσει.

Ήδη για το θέμα αυτό έχουν ενημερωθεί η ΔΟΔ και η ΕΟΔ”.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει τη λάσπη του Πρώτου Θέματος «δημοσιογραφική κριτική». Και η στοιχειώδης απάντηση στη λάσπη και στα ψέματα αποκαλείται «στοχοποίηση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

«Εκτός από τη συντεχνιακή λογική υπάρχει και η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας που οφείλει να περιφρουρεί η ΕΣΗΕΑ» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ..

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της για το Πρώτο Θέμα ανέφερε πως «με στοχοποίηση συντακτών και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, επιχειρεί τώρα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την δημοσιογραφική κριτική».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε «την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις αυτές» και επισήμανε πως «και σε αυτή την περίπτωση η απόπειρα χειραγώγησης δεν θα περάσει» υπογραμμίζοντας πως για το θέμα αυτό έχουν ενημερωθεί η ΔΟΔ και η ΕΟΔ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: