Ιταλία: Κανείς επιζών ως τώρα στο ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα




Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να εντοπίσουν επιζώντες στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της Πεσκάρα, στην κεντρική Ιταλία, όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai.

Το ξενοδοχείο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μέρος του κτιρίου μετακινήθηκε κατά δέκα μέτρα. Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, δυο άτομα μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο, ενώ μέχρι αυτή την στιγμή, οι ιταλικές αρχές αναφέρουν ότι στην λίστα των αγνοουμένων περιλαμβάνονται 30 άνθρωποι. Πριν από λίγο, ο δήμαρχος της περιοχής Φαρίντολα δήλωσε ότι ανασύρθηκε και δεύτερος νεκρός απο τα συντρίμμια.

Το ξενοδοχείο απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το πλησιέστερο χωριό και από χθες το πρωί είχαν διακοπεί οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Η χιονοστιβάδα, εκτός από την κατάρρευση δυο ορόφων του ξενοδοχείου, προκάλεσε, παράλληλα, και την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με θερμοκρασία η οποία την νύχτα αγγίζει συχνά τους οκτώ βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Σε λίγη ώρα, αναμένεται να φτάσει με ελικόπτερο, στο σημείο της τραγωδίας και ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. «Είμαστε όλοι με κομμένη την ανάσα, και ελπίζουμε να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε παράλληλα από τους καθολικούς επισκόπους της Ιταλίας, να προσφέρουν όλη την δυνατή βοήθεια, ώστε να αντιμετωπισθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία δημιουργήθηκε λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων και των τεσσάρων ισχυρών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν χθες στην κεντρική Ιταλία.

http://mignatiou.com/2017/01/ke-pedia-sto-mireo-xenodochio-pou-kataplakothike-apo-chionostivada-stin-italia/

19/01/2017 15:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: