Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα για αξιολόγηση λέει ο Μοσκοβισί: Ελπίζει ο Τσακαλώτος




Tη βούλησή τους να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος το συντομότερο δυνατό και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μoσκοβισί, λίγο μετά τη συνάντησή τους.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση τόσο για τη διαδικασία, όσο και την ουσία της δεύτερης αξιολόγησης», συμφώνησαν και οι δύο άνδρες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Βρισκόμαστε σε μια θετική συγκυρία, προς την σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε πως όλες οι πλευρές αναζητούν τη λύση και κανείς δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως όλες οι πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στο να βρεθεί συνολική λύση. Σχολίασε, ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο γιατί «οι παίκτες» είναι πολλοί, τα θέματα προς συζήτηση αρκετά και επίκεινται εκλογές σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ερωτηθείς αν η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι εφικτή εντός του Ιανουαρίου, ο Ευ. Τσακαλώτος απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, ή αργότερα, αλλά συμφωνήθηκε πώς όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.

Από την πλευρά του, ο Π. Μοσκοβισί εξέφρασε την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι έχουν γίνει πολλά την τελευταία περίοδο για να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα. Όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα τα οποία συζήτησε με τον Έλληνα υπουργό οικονομικών και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί γρήγορα.

12/01/2017 16:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαρία Αρώνη
Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: