Οικολόγοι: Η Άγκυρα έχει στόχο να τουρκοποιήσει την Κύπρο νομιμοποιώντας Τούρκους έποικους




“Οι νέες τουρκικές προκλητικές δηλώσεις δείχνουν και τις πραγματικές διαθέσεις της Τουρκίας. Φαίνεται ότι, δεν τους φτάνουν οι υποχωρήσεις που ήδη έχουν γίνει από την κυπριακή ηγεσία τα τελευταία εννιά χρόνια και ζητούν κι άλλες”, αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

“O Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Τουγρούλ Τουρκές, ζήτησε να ισχύσουν και για τους Τούρκους πολίτες οι τέσσερις ελευθερίες, αλλιώς να αποστερηθούν και από τους Έλληνες πολίτες. Επίσης, έθεσε ακόμη και θέμα πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων λέγοντας ότι, είναι λάθος ο αριθμός των 220 χιλιάδων που δόθηκε και πως ο πραγματικός αριθμός του πληθυσμού στα κατεχόμενα είναι 300 χιλιάδες. Μάλιστα υποστήριξε πως σε αυτό τον πληθυσμό πρέπει να προστεθούν και οι χιλιάδες Τουρκοκύπριοι που έχουν μεταναστεύσει μέχρι σήμερα σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

“Όπως γίνεται αντιληπτό η Άγκυρα έχει στόχο να τουρκοποιήσει την Κύπρο μονιμοποιώντας τους Τούρκους έποικους.

“Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εμμένουμε στη θέση μας ότι, σε ενδεχόμενη λύση οι Τούρκοι έποικοι πρέπει να διευκολυνθούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν οφείλουν να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που προβλέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και να απευθυνθούν στις αρχές του νόμιμου κράτους – όπως θα διαμορφωθούν μετά τη συμφωνία – για να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα. Η όποια νομιμοποίηση της παρουσίας εποίκων πριν τη λύση του Κυπριακού είναι παράνομη και επικίνδυνη ενέργεια που υποθηκεύει την αξίωση για συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Είναι μεγάλο λάθος η απόδοση κυπριακής υπηκοότητας σε 100 χιλιάδες και πλέον Τούρκους έποικους με αυτόματες και παράνομες διαδικασίες που θα “νομιμοποιηθούν” διά της ψήφου του λαού στο δημοψήφισμα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: