Ηχηρό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ για τη λύση των δύο κρατών στο Μεσανατολικό




Οι χώρες που συμμετέχουν στη διεθνή διάσκεψη για το Μεσανατολικό που πραγματοποιείται στο Παρίσι, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας ότι η λύση των δύο κρατών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αποτελεί το μόνο δρόμο επίλυσης του προβλήματος.

Παράλληλα, θα προειδοποιήσουν ότι το σχέδιό του για τη μεταφορά την αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, μπορεί να εκτροχιάσει τις προσπάθειες ειρήνευσης.

Στη διάσκεψη συμμετέχουν περίπου 70 χώρες, από την Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο, όπως επίσης και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε τη διάσκεψη αυτή, ως “ανώφελη” και “στημένη,” ενώ στις εργασίες δε θα εκπροσωπηθούν ούτε οι Ισραηλινοί, αλλά ούτε και οι Παλαιστίνιοι.

Ωστόσο, μόλις πέντε ημέρες πριν από την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ, η διάσκεψη αποτελεί ένα βήμα, προκειμένου οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ έχει εξαγγείλει την υλοποίηση μιας φιλικότερης πολιτικής προς το Ισραήλ, αλλά και τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ, όπου βρίσκεται για 68 χρόνια, στην Ιερουσαλήμ, ενισχύοντας τη θέση θεώρησής της, ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

15/01/2017 12:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Παρίσι, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: