Οι τεχνοκράτες δεν έχουν μπει στα βαθιά στο Μοντ Πελεράν για τις τουρκικές εγγυήσεις




Ολοκληρώθηκε η πρωινή συνάντηση της ομάδας τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν, που συζητεί το θέμα της Ασφάλειας και Εγγυήσεων σε συνέχιση της Διάσκεψης της Γενεύης για την Κύπρο, όπως αποφασίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Γενεύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στην πρωινή συνάντηση, που διήρκεσε 2.5 ώρες περίπου, έγινε γενική συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση, αλλά ετοιμασία ερωτήσεων και απαντήσεων από κάθε πλευρά. Η συζήτηση θα συνεχισθεί μετά το μεσημβρινό διάλειμμα στις 15.30, τοπική ώρα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι στο Μοντ Πελεράν είχαν προηγηθεί της πρωινής συζήτησης των τεχνοκρατών, διμερείς συναντήσεις της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη βρετανική και την ελληνική αντιπροσωπεία. Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε σημειώσει ότι στόχος των συναντήσεων είναι να προκύψει έγγραφο εργασίας που να επιτρέπει τη συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο με θετικές προοπτικές για κατάληξη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τ/κ εφημερίδας Κίπρις, σε συνεχή επαφή βρίσκεται ο εκπρόσωπος της τ/κ πλευράς, Οζντίλ Ναμί με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Μοντ Πελεράν.

Τον κ. Ναμί πλαισιώνουν οι Μπαρίς Μπουρτζιού, Ερχάν Ερτσίν, Σιουλέν Καράμπατζάκ, Ιπέκ Μπορμάν Γκεντς και Σερτάτς Γκιουβέν.

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/01/2017 15:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: