Η πρώτη ζωντανή μετάδοση αγώνα της κανονικής περιόδου μέσω Facebook




Η νίκη των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επί των Σακραμέντο Κινγκς, είχε ιστορική σημασία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ, ένα παιχνίδι της κανονικής περιόδου μεταδόθηκε ζωντανά  μέσω του Facebook. Ένα σύστημα που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία στην Ισπανία, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ισπανική ιστοσελίδα  juganda financier.

Η μετάδοση μέσω του Facebook ήταν διαθέσιμη μόνο για τους οπαδούς του αθλήματος στην Ινδία. Μια χώρα απ΄ όπου έφτασαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο “like” στη σελίδα του Facebook στο ΝΒΑ.

Ο πρόεδρος των Ουόριορς  Ρικ Γουέλς, εξήγησε ότι «πάντα αναζητάμε τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και να συνδεθούμε με οπαδούς σε όλο τον κόσμο». Επιλογές που  είναι διαθέσιμες για tablets και smartphones. «Μέσω αυτής της καινοτόμου ζωντανής μετάδοσης, θα αποκτήσουμε νέους οπαδούς. Θα μεταφέρουμε τον ενθουσιασμό του ΝΒΑ και θα μοιραστούμε την   κουλτούρα των Κινγκς. Κάτι που οι  οπαδοί του Σακραμέντο απολαμβάνουν κάθε χρόνο,» τόνισε ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος των Κινγκς, Βίβεκ Ρανάντιβ.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: