Η ΕΕ είναι κατά των διακρίσεων κάθε τύπου απαντά η Κομισιόν στο διάταγμα Τραμπ




Την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των διακρίσεων επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση Τραμπ να κλείσει τα αμερικανικά σύνορα για τους κατοίκους επτά μουσουλμανικών χωρών.

«Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπάρχουν διακρίσεις με βάση την εθνικότητα, τη φυλή ή τη θρησκεία όχι μόνο σε ό,τι αφορά το άσυλο, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες πολιτικές. Η Επιτροπή έχει υπογραμμίσει αυτή την αρχή με συνέπεια», είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Σχοινάς, ενώ παρέπεμψε και στην ομιλία του Ζ.Κ. Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης, στην οποία ανέφερε ότι δεν υπάρχει «θρησκεία, πιστεύω και φιλοσοφία όταν μιλάμε για πρόσφυγες».

Εξάλλου, ο Μ. Σχοινάς σημείωσε πως από νομικής απόψεως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τον αντίκτυπο που ενδεχομένως να έχει αυτή η απόφαση σε Ευρωπαίους πολίτες. «Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο ίδιος εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι «εταίροι» σε πολλούς τομείς, τονίζοντας τη σημασία που έχει αυτή η συνεργασία «για την παγκόσμια σταθερότητα».

30/01/2017 17:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χρ. Βασιλάκη
Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: