Οι Δημοκρατικοί ζητούν την ακύρωσή του διατάγματος Τραμπ: Προβληματίζεται ο Μακέιν




Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας Τσακ Σούμερ ζήτησε σήμερα την ακύρωση του διατάγματος Τραμπ κατά της μετανάστευσης από μουσουλμανικές χώρες λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται «λιγότερο ανθρωπιστικές, λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο Αμερικανικές».

«Πρέπει να αποσυρθεί αμέσως και οι Δημοκρατικοί θα εισαγάγουν νομοθεσία για την ανατροπή του», δήλωσε ο Τσακ Σούμερ.

Ο Σούμερ δήλωσε επίσης ότι ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζον Κέλι τον πληροφόρησε ότι 42 άνθρωποι που κρατούνται σε αμερικανικά αεροδρόμια θα εξετασθούν και θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στη χώρα, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση δικαστηρίου.

Του γνωστοποίησε επίσης ότι το διάταγμα Τραμπ δεν αφορά τους κατόχους πράσινης κάρτας, δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της κυβέρνησης Τραμπ το περασμένο 24ωρο.

Σκίτσο του ΤΑΣΟΥ ΛΟΥΚΑΙΔΗ
Σκίτσο του ΤΑΣΟΥ ΛΟΥΚΑΙΔΗ

Τζον ΜακΚέιν: Το διάταγμα Τραμπ περί μετανάστευσης «προκαλεί σύγχυση, εγείρει ερωτήματα»    

Ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν δήλωσε σήμερα ότι το διάταγμα του Ντόναλαντ Τραμπ περί μετανάστευσης και αφορά επτά μουσουλμανικές χώρες «προκαλεί σύγχυση» και εγείρει σειρά ερωτημάτων.

«Πρόκειται για μία διαδικασία που προκαλεί μεγάλη», δήλωσε ο αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας στην εκπομπή του CBS «Face the Nation», προσθέτοντας ότι το πιθανότερο είναι ότι το διάταγμα Τραμπ θα δώσει στο Ισλαμικό Κράτος ευκαιρία για περισσότερη προπαγάνδα. Ο γερουσιαστής αναρωτήθηκε επίσης γιατί στις χώρες αυτές περιλαμβάνεται το Ιράκ όπου οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ μάχονται στο πλευρό των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τζον ΜακΚέιν εξέφρασε την ανησυχία του για τη συμμετοχή στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ του Στιβ Μπάνον, γνωστού ως επικεφαλής του ακροδεξιού ενημερωτικού site Breitbart News, πριν γίνει επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και στη συνέχεια σύμβουλος στρατηγικής του νέου ενοίκου του Λευκού Οίκου. Ο αμερικανός γερουσιαστής δήλωσε ότι το γεγονός αυτό «αφίσταται (της σύνθεσης) οποιουδήποτε Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Ιστορία» των ΗΠΑ.

29/01/2017 19:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: