Η δαιμονοποίηση του Κοτζιά: Ή αλλιώς, η διαλεκτική της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας




Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ

Μην έχετε καμιά αμφιβολία. Και μην σας παρασύρουν οι πρόσφατες δηλώσεις του Κύπριου Προέδρου -αφού για νιοστή φορα είδε τα “δυο στενά” απέναντι στην αδιαλλαξία της ισλαμοφασιστικής Τουρκίας και του πολιτικού ογλανιού της στην Κύπρο- πως είναι όλα “μέλι γάλα” με την Ελλάδα και τον υπουργό των Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της.

Απλά και αφού έσφιξαν τα “λουριά” γύρω από τον Νίκο Αναστασιάδη με την αποτυχία της “άρπα κόλα στρατηγικής” του, ανακάλυψε ξανά την στρατηγική σημασία της Ελλάδας για την Κύπρο,  μιας διαχρονικής πραγματικότητα που οι πολιτικά εξωνημένοι συμβουλάτορές του ψιθυρίζουν, μεταξύ ποτού και αχλαδιού, πως μόνο προβλήματα του δημιουργεί και πως, τον συμβουλεύουν, η συνεργασία με την Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να τον καταστήσει “ειρηνοποιό” και πιθανό Νομπελίστα της ειρήνης.

Η πραγματικότητα- και το πολιτικό στίγμα και κατάντια-  είναι πως η δαιμονοποίηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά άρχισε και είχε ως πηγή το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, δηλ. τον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη και τα πολιτικά εξωνημένα φερέφωνά του στον ελληνικό και αγγλόφωνο τύπο.

Η αισχρή επίθεση εναντίον του Νίκου Κοτζιά είχε ως πηγή της τον Ακιντζί και την Τουρκία. Ουσιαστικά ο εγκάθετος της Άγκυρας ζήτησε από τον Αναστασιάδη “να μαζέψει τον Κοτζιά”,  αφού με την  στάση του ενοχλείτο η Τουρκία η οποία με την  σειρά της δυσκόλευε την “ελευθερία κινήσεων” του Ακιντζί που ήθελε και θέλει “λύση”,  είναι πανέτοιμος για αυτή, αλλά βρέθηκε ο Κοτζιάς που με τις εμμονές του στο κυρίαρχο ζήτημα της ασφάλειας,  να υποσκάπτει το όλο “ειρηνευτικό εγχείρημα” του Ακιντζί και της Άγκυρας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: