«Greek or Freak? O δικός μας Γιάννης;» Ο πρώτος Έλληνας σε All Star Game του ΝΒΑ




Τώρα πια είναι ο «δικός μας» Γιάννης! Ο πρώτος Έλληνας σε All Star Game του ΝΒΑ και μάλιστα βασικός! Το ελληνικό μπάσκετ κομπάζει για μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις του, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ρόλο Έλληνα “Μegastar” της πλανητικής αθλητικής κουλτούρας.

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έδωσαν τη δυνατότητα σε όσους Έλληνες θέλησαν να βοηθήσουν με την ψήφο τους τον “Greek Freak” να βρεθεί ανάμεσα στους 10 καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ. Το ονοματεπώνυμό του συνοδευόμενο από το hashtag #NBAVOTE κατέκλυσε Facebook και Twitter και η επιλογή του στην πεντάδα της Ανατολής με 1.604.463 ψήφους υπήρξε αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και εθνικής συμμετοχής. Ακόμη και οι Milwaukee Bucks έκαναν χρήση της… ελληνικότητας του: “Vote Greek, Vote Giannis” παρότρυναν τους Έλληνες ομογενείς στις ΗΠΑ.

Κι εκείνος, την ώρα της κατάκτησης της κορυφής, δεν μας ξέχασε: «Ευχαριστώ Ελλάδα. Να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για εσάς». Τώρα πια… έγινε ο Γιάννης όλων των Ελλήνων! Ήταν πάντα όμως έτσι; Όχι! Γι’ αυτό, ο Γιάννης Αντετοκούμπο δεν είναι ο Γιάννης όλων των Ελλήνων, αλλά μόνο εκείνων των Ελλήνων που δεν κάνουν διακρίσεις στο χρώμα του δέρματος, που υποδέχονται με ανοιχτή καρδιά τα «παιδιά» όλου του κόσμου και που δεν «στριμώχνουν» σε διαβατήρια την εθνική ταυτότητα!

Ο «δικός μας» Γιάννης είναι πολλά περισσότερα από ένας All Star του ΝΒΑ. Συμβολίζει την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ένωση των λαών και των εθνών μέσω του αθλητισμού. Αν σε κάποιους ανήκει, αυτοί είναι οι άνθρωποι που ήρθαν στη χώρα μας ονειρευόμενοι ένα καλύτερο μέλλον από το παρόν που υποχρεώθηκαν να αφήσουν στις πατρίδες τους. Είναι ο «δικός τους» Γιάννης!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: