Για όλα φταίει η ελληνική πλευρά: Απίστευτο θράσος Ντενκτάς με μνημόνευση του πατέρα του




Ο στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι να γίνει ένας συνεταιρισμός με την τουρκοκυπριακή πλευρά, αλλά να είναι ο ιδιοκτήτης όλης της νήσου και των Τουρκοκυπρίων, υποστήριξε ο παράνομος «αναπληρωτής πρωθυπουργός», επικεφαλής του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς προβαίνοντας στη δική του αξιολόγηση των διεργασιών στη Γενεύη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, την 5η επέτειο από τον θάνατο του Ραούφ Ντενκτάς, ο γιος του Σερντάρ ανέφερε ότι είναι αισθητή η απουσία του, ιδίως από την τελευταία διαδικασία.

«Είδαμε πόσο ορθός ήταν. Πάντοτε έλεγε ότι η διεθνής κοινότητα ασκεί πίεση πάνω μας αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αυτή που δεν θέλει λύση`», είπε. Αυτό, πρόσθεσε, “φαίνεται καθαρά, η δική μας ομάδα, η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά, εδώ και μισό αιώνα, προσπαθεί να βρει ένα τρόπο για να δημιουργηθεί ένας συνεταιρισμός». Για ακόμη μια φορά, ανέφερε, «φαίνεται ότι εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα συνεταιρισμό αλλά ο στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι να γίνει ένας συνεταιρισμός, ο στόχος τους είναι να είναι ο ιδιοκτήτης όχι μόνο της νήσου αλλά και ο δικός μας».

Προσθέτοντας ότι «η πενταμερής ήταν πολύ σημαντική», ανέφερε ότι αν οι Τούρκοι της Κύπρου δουν και κατανοήσουν ότι η πολιτική προσέγγιση της ε/κ πλευράς δεν είναι να υπάρξει ένας συνεταιρισμός και ότι θέλουν να τους ανήκουν τα πάντα, τότε θα γίνει εφικτό να αρχίσει μια νέα περίοδος.

Η προσπάθεια, πρόσθεσε, θα συνεχιστεί σε πιο χαμηλό επίπεδο στις 18 Ιανουαρίου, σημειώνοντας ότι προσπάθησαν να συμβάλουν στη διαδικασία και να προχωρήσουν στις προειδοποιήσεις τους τις τελευταίες 5 ημέρες.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ακόμη ότι οι δύο πλευρές κατέθεσαν τους χάρτες τους στον ΟΗΕ αλλά οι δύο πλευρές επέδωσαν επιστολές λέγοντας ότι δεν αποδέχονται το χάρτη της άλλης πλευράς και έτσι τώρα αναμένουν τα αποτελέσματα της τεχνικής εργασίας που θα γίνει.

Είπε ακόμη, η λύση πρέπει να είναι βασισμένη στην ισότητα και πρέπει να είναι βιώσιμη, προσθέτοντας ότι την απόφαση θα τη λάβουν οι Τουρκοκύπριοι.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τούς είπε πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει συμφωνία με την ελληνοκυπριακή πλευρά.

ΚΥΠΕ, ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/01/2017 15:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: