Για κάποιο λόγο (;) αισιόδοξος ο Νίκος Βούτσης για τις συνομιλίες στη Γενεύη για Κυπριακό




Αισιόδοξος ότι κάποια στιγμή η διαδικασία που έχει ξεκινήσει για το Κυπριακό θα καταλήξει κάπου δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Νίκος Βούτσης.

Όπως σημείωσε πρόκειται για διαδικασία ανοιχτού τέλους, όπως την προσδιορίζουν και κορυφαίοι Ευρωπαίοι παράγοντες, αλλά φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί και ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας που έχουν τον δικό τους ρόλο σε σχέση με τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού και εκτίμησε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. «Ακόμα και αν δεν τελειώσει, που είναι πιθανό, με αποτέλεσμα συγκεκριμένο και εφ’ όλης της ύλης η πολυμερής, θα μείνει ανοικτή η διαδικασία. Όσα έχουν κατατεθεί θα ισχύουν σαν απόψεις για παραπέρα συμβιβασμούς και συνθέσεις. Νομίζω πως βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο» τόνισε ο Ν. Βούτσης.

Σχετικά με το εάν θα πάει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Γενεύη ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι ο Α. Τσίπρας είναι διατεθειμένος και πρόθυμος να σπεύσει αλλά αυτό εξαρτάται από την έκβαση των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΚΥΠΕ – Ελένη Μαυρούλη – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 12/01/2017 13:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: