Επιτίθεται κατά της Ελλάδας η Bild: Οι Έλληνες υποδαυλίζουν ξανά την εμπάθεια κατά του Σόιμπλε

O Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Φωτογραφία: Δημήτρης Μανής, mignatiou.com
Ξιφουλκεί πάλι κατά της Ελλάδας η εφημερίδα Bild με τίτλο ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Συγκεκριμένα υπό τον τίτλο «Φόβος για πτώχευση, Οι Έλληνες υποδαυλίζουν ξανά την εμπάθεια κατά του Σόιμπλε” η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει το παρακάτω κείμενο:

«Θυμίζει τις καυτές μέρες της κρίσης προ διετίας. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κοσμεί και πάλι τα πρωτοσέλιδα όλων των ελληνικών εφημερίδων. Στην χρεοκοπημένη χώρα πλανάται ο φόβος της πτώχευσης.

Η αιτία είναι ότι ο Χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατέστησε σαφές ότι τα 86 δισ. ευρώ του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να αποφασιστεί να δοθούν μόνον εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (συνεχίζει να) συμμετέχει και να ελέγχει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Από την κρίση του 2015 έχουν δοθεί στην Αθήνα τα 32 δισ. ευρώ, μόνο από το ΔΝΤ δεν ήρθε τίποτα. Διότι το Ταμείο εξαρτά την συμμετοχή του από το εάν οι Έλληνες μπορούν να επιστρέψουν τις οφειλές τους.

Τώρα όμως φαίνεται πως το ΔΝΤ κινείται. Σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών γίνεται προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία για την τρέχουσα βοήθεια προς την Ελλάδα. Ο Σόιμπλε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συνομίλησαν -μεταξύ άλλων- στο περιθώριο του παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός για τη βοήθεια προς την Ελλάδα. “Έγινε μια εποκοδομητική συνομιλία”. Η Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στις συνομιλίες εποικοδομητικά και συνεχίζει να επιδιώκει “μια ταχεία συμφωνία για την πλήρη συμμετοχή του” στο πρόγραμμα, “συμπεριλαμβανομένων και πόρων του ΔΝΤ”.

H “Εφημερίδα των Συντακτών” έχει τίτλο: “Χάδια και χαστούκια από Σόιμπλε και Ντράγκι”.

“Τα Νέα” μιλούν για “Τελεσίγραφο Σόιμπλε”. “Οι απειλές του Γερμανού υπουργού Οκονομικών: Πρόγραμμα με το ΔΝΤ ή τίποτα. Η (ελληνική) κυβέρνηση προτείνει πακέτο μέτρων για συμβιβασμό”.

Ο “Ελεύθερος Τύπος” βλέπει την Ελλάδα προ μιας δύσκολης αποφάσεως: “Μνημόνιο με το ΔΝΤ η αλλιώς στον γκρεμό”.

Η “Αυγή” μιλά για “Παιχνίδι Σόιμπλε με το ΔΝΤ”: “O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε δηλώνει ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ λίγες μέρες αφότου άνοιγε την πόρτα εξόδου στο ΔΝΤ”.

Για το “Εθνος” ο Σόιμπλε απειλεί “με ξαφνικό θάνατο”: “ΔΝΤ ή τίποτα “

Και για την “Καθημερινή” ο Σόιμπλε είναι ο υπ΄ αριθμόν ένα στο πρωτοσέλιδό της: “Τελεσίγραφο Σόιμπλε στην Αθήνα”: “Aν φύγει το ΔΝΤ δεν θα υπάρξει νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα”».

Η άνευ οποιουδήποτε κύρους -και στη Γερμανία- λαϊκίστικη εφημερίδα συμπεραίνει από τους τίτλους αυτούς των ελληνικών εφημερίδων ότι οι Έλληνες υποδαυλίζουν την εμπάθεια κατά του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε(!). Υποδαυλίζει δηλαδή η ίδια την εμπάθεια κατά των Ελλήνων, αφού δεν προκύπτει αντιστοιχία τίτλου και περιεχομένου του εν λόγω δημοσιεύματος.

21/01/2017 14:26
Α.Π., ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal