Επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Στόχοι Κυριάκος Σαμαράς! »
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αίσθηση αλλά και ανησυχία για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα έχουν προκαλέσει οι χειρόγραφες σημειώσεις της Πόλας Ρούπα, τις οποίες έχουν στα χέρια τους τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής. Βρίσκονταν στο «στόχαστρο» Κ. Μητσοτάκης, Αντ. Σαμαράς».

ΕΘΝΟΣ: «Λίστα Ρούπα με 70 στόχους»
Η εφημερίδα σημειώνει: «συνολικά 70 πρόσωπα και οργανισμούς είχε στοχοποιήσει το τρομοκρατικό δίκτυο της Πόλας Ρούπα. Στη «λίστα» περιλαμβάνονται θεσμικώς κορυφαίοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και τραπεζίτες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «21 απαντήσεις για το γρίφο των νέων εισφορών»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «με τα υψηλότερα εισοδήματα του 2015 θα υπολογίζονται οι φουσκωμένες εισφορές. Κλιμακωτό μηνιαίο χαράτσι από 87 ευρώ έως 222 ευρώ για ετήσια εισοδήματα έως 7.033 ευρώ. Βόμβα η εγκύκλιος για τα «μπλοκάκια», τι ισχύει για μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση».

Η ΑΥΓΗ: «Χιονοστιβάδα Novartis»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «έρευνα στα οικονομικά της εταιρείας και στελεχών της σε βάθος δεκαετίας. Καταιγιστικές εξελίξεις από πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων προηγούμενων κυβερνήσεων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η «Novartis στο χειρουργείο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέα έρευνα διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου. Αναμένεται να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί ανώτερων στελεχών της εταιρείας σε βάθος 10ετίας για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής ή του ξεπλύματος».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ήθελαν νεκρό αστυνομικό»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», που είχαν πυροβολήσει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την παραμονή των ευρωεκλογών του 2014, θεωρούνται από την Αντιτρομοκρατική οι πιθανότεροι δράστες της χθεσινής επίθεσης στη διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαρ. Τρικούπη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Επείγοντα μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία ζητάει το ΚΚΕ»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών από τη βαρυχειμωνιά, ζητάει το ΚΚΕ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το αφορολόγητο στον βωμό της αξιολόγησης»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αν και η κυβέρνηση επισήμως ξορκίζει κάθε συζήτηση για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, στην πραγματικότητα έχει αρχίσει να το συζητά με τους δανειστές. Εκείνοι επιμένουν ότι αυτή είναι η μόνη λύση για σίγουρα και μετρήσιμα έσοδα».

KONTRA NEWS: «Έρχονται συλλήψεις για τη Novartis»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «δόθηκε εντολή από τον προϊστάμενο των Οικονομικών Εισαγγελέων Π. Αθανασίου, στον Εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, να κάνει έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα και να ανοίξει όλους τους λογαριασμούς των στελεχών της πολυεθνικής, για να βρεθεί ποιοι υπουργοί και ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί έχουν λαδωθεί».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επιχείρηση «πλαστικό» χρήμα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τζίρο άνω των 20 δισ. ευρώ αναμένουν οι τράπεζες από τις συναλλαγές με «πλαστικό» χρήμα για φέτος, από τα περίπου 16 δισ. ευρώ με τα οποία έκλεισε το 2016».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: